Nieuws

Nieuwe route Elfsteden Rijwieltocht door Harlingen

De Elfsteden Rijwieltocht, traditioneel op tweede pinksterdag, krijgt dit jaar een andere route in Harlingen: kwamen de fietsers voorheen vanaf de Brouwerstraat de Schritsen op, nu komen ze via de Zuiderhaven en de Grote Ossenmarkt de Schritsen op.

De werkzaamheden aan en rond de nieuwe N31 zijn bijna klaar. Balast Nedam heeft een mooi stukje werk geleverd. Dankzij de nieuwe doorgang van de N31 heeft de organisatiee besloten de route iets te verleggen, zodat de fietsers - op een veilige manier - nog meer van de mooie stad en de nieuwe tunnelbak met aquaduct van Harlingen zien.

De stichting die de tocht organiseert bestaat dit jaar overigens 106 jaar. Na de start om vijf uur in Bolsward verwachten de stichting de eerste fietser(s) rond half zes op de Sschritsen in Harlingen. Publiek is hier van harte welkom. 

De nieuwe route die de fietsers gaan rijden is als volgt: Kimswerderweg, Stationsweg, Spoorstraat, rechtsaf Steenhouwersstraat, Zuiderplein, linksaf Zuiderhaven, rechtsaf Grote Ossenmarkt, Schritsen (stempelplaats + EHBO, bij garage Van der Pol), Heiligeweg, rechtsaf Franekereind, Franeker trekvaart, Kanaalweg, rechtdoor over de Koningsbrug, rechtsaf op parallelweg A31 richting van Harinxmakanaal, linksaf over de A31 heen, linksaf op de parallelweg A31 rechtdoor richting Franeker.

Dankzij de vaste vrijwilligers, die de fietsers door de elf steden loodsen en van een stempel voorzien, kan de toch plaatsvinden. Dit jaar staan er in Harlingen 14 vrijwilligers klaar. De toch wordt ook mogelijk gemaakt dankzij de ruimte die garage Van der Pol beschikbaar stelt, en natuurlijk de mensen van de EHBO. Ook dit jaar worden de fietsers weer verwelkomd onder de vrolijke klanken uit de speakers van Dicky Power (vanaf 7.00 uur mag er muziek gemaakt worden).

|Doorsturen