Nieuws

Frans Papp nieuwe havenmeester Port of Harlingen

Frans Papp wordt per 1 november 2020 benoemd tot havenmeester van Port of Harlingen. Op 29 september ging het Harlinger College van B en W op voorstel van Port of Harlingen akkoord met deze kandidaat.

(Foto: Joachim de Ruijter)

Vanaf 1 november 2020 leidt Frans Papp de Havendienst van Port of Harlingen. Papp heeft ruime ervaring in de maritieme sector, waar hij sinds 1990 gevarieerde functies heeft vervuld. Onder meer als maritiem officier bij Wijsmuller, als projectmanager in de scheepsbouw, als docent aan de zeevaartschool op Terschelling en sinds 2018 bij Damen Shipyards.

Bevlogen verbinder

Paul Pot, directeur van Port of Harlingen, is blij met de benoeming van Frans Papp. “Hij is enthousiast en bevlogen in alles wat hij doet. Frans is een verbindende teamworker die graag leidinggeeft. Hij is een vernieuwer en een goede koersbepaler en snapt als geen ander dat zijn team onderdeel is van een breed speelveld met de havengebruikers en alle andere stakeholders. Havenmeester van Port of Harlingen is hem op het lijf geschreven.”

Kenner van de omgeving

Frans Papp heeft veel zin om het haventeam te gaan leiden. “Ik ken Harlingen en het Waddengebied als geen ander van wonen, werken en recreëren. Toen deze functie op mijn pad kwam, heb ik hem dan ook met beide handen aangegrepen. Ik vind het ontzettend leuk om, in goed overleg met de havengebruikers, de gemeente, bedrijven en andere stakeholders, als havenmeester eindverantwoordelijk te zijn voor het reilen en zeilen in de haven.”

Taken

De belangrijkste taken van de havenmeester zijn:

  • Samen met het team van de Havendienst zorgen voor een veilige, vlotte en een milieuverantwoorde afwikkeling van het scheepvaartverkeer.
  • Leidinggeven aan de Havendienst. Dit team van elf medewerkers bestaat uit havenwachters en havenbeambten (en in de zomer een groep brugwachters).
  • Zorgdragen voor een dienstverlenend team en een goede samenwerking met bedrijven in het havengebied, gemeentelijke diensten en andere bij de haven betrokken organisaties.
  • Ervoor zorgen dat de bedrijfsvoering van de Havendienst aansluit en is afgestemd op de strategie, plannen en ambities van Port of Harlingen.

Frans Papp volgt André Bruijn op, die anderhalf jaar interim havenmeester was. “We zijn André dankbaar dat hij de afgelopen anderhalf jaar leiding heeft gegeven aan de Havendienst”, zegt Paul Pot. “Ook heeft hij meegewerkt aan de verdere professionalisering van het jongste havenbedrijf van Nederland. Ik heb zijn inzet, zijn betrokkenheid bij diverse nautische dossiers en de prettige samenwerking zeer gewaardeerd.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda