Nieuws

Nieuwe entree bieb en Hannemahuis zaterdag open

HARLINGEN - De gezamenlijke deur van de Harlinger bieb en het Hannemahuis, op Voorstraat 54, gaat aanstaande zaterdag (19 januari) open. In de gezamenlijke entree zit een winkel van boekhandel Van der Velde.

Aanstaande vrijdag ondertekenen Van der Velde, Bibliotheek Noord Fryslân en de gemeente Harlingen een samenwerkingsovereenkomst. Met de ondertekening van de overeenkomst komt er een einde aan de maandenlange verbouwing in het stadshart.

Bewoners en bezoekers kunnen vanaf zaterdag gebruikmaken van de nieuwe gezamenlijke entree (Voorstraat 54) van Hannemahuis (Voorstraat 56) en de volledig verbouwde bibliotheek (Voorstraat 52). De vernieuwde bieb sluit aan bij de vraag van deze tijd, waarbij ontmoeting en non-formele educatie een belangrijke rol spelen.

Via de centrale ingang kunnen bezoekers voortaan ook het Hannemahuis bezoeken. Het gemeentemuseum biedt bezoekers het gehele weekend gratis toegang tot het museum aan. Daar kunnen zij onder meer de expositie Lage Landen, met schatten uit het Rijksmuseum bezichtigen.

Hoewel de deuren zaterdag al open gaan, laat de feestelijke publieksopening nog een aantal weken op zich wachten. Tijdens de landelijke Boekenweek van 23 tot en met 31 maart organiseren de drie partijen een grote opening voor jong en oud, met speciale gasten, activiteiten en bijzondere gebeurtenissen.

Door de samenwerking willen de drie partijen gezamenlijk grotere stappen zetten op het gebied van digitalisering, laaggeletterdheid, deelname aan kunst en cultuur. Om zo meer mensen volwaardig onderdeel te laten zijn van de maatschappij. De partijen werken hiervoor aan een gezamenlijke programmering.

|Doorsturen

BuienradarAgenda