Nieuws

Een minuutje vriendschap

Nieuwe, dagelijkse online-tv op www.podiumharlingen.nl

Podium Harlingen is een nieuw project gestart: ‘Een minuutje vriendschap’. Iedere dag post het Harlinger mediabedrijf rond 12 uur een nieuwe minuut televisie op www.podiumharlingen.nl.

In ‘Een minuutje vriendschap’ zal steeds op verschillende manieren stil worden gestaan bij het maatschappelijk belang van vriendschap bij de oplossing van de sociaal-maatschappelijke problemen die uit de corona-crisis voortkomen.

Directe aanleiding vormt de tijdelijke stopzetting van twee culturele projecten: de Karavaan van de Vriendschap (opdrachtgever: de gemeente Leeuwarden) en de Avonden van de Vriendschap (opdrachtgever: Leger des Heils).

Journalist en cultuurmaker Simon Vuyk: “Met onze projecten zetten wij sinds 2015 vriendschap in als middel voor een mooiere, betere wereld met minder eenzaamheid en meer veiligheid. Juist in deze corona-tijd is dat keihard nodig. Maar uitgerekend nu staat de verplichte sociale distantie het zaaien van vriendschap in de samenleving in de weg en dat is een groot gemis voor wie dat maar al te hard nodig heeft. Daarom bedachten wij ‘Een minuutje vriendschap’. Een eenvoudig format met presentaties, interviews, columns, poëzie en muziek. Online en met beperkte middelen gemaakt. Kort maar krachtig. Toegankelijk en laagdrempelig. Journalistiek vanuit vriendschap!”

www.podiumharlingen.nl

|Doorsturen

Buienradar



Agenda