Nieuws

Nieuwbouw Plan Zuid fase 3
92 woningen en appartementen

HARLINGEN - Na een periode van voorbereiding en plannen maken kan de Bouwvereniging los met de derde fase van Plan Zuid. In 2019 zijn 126 woningen aan de Koningin Wilhelminastraat en de Prinses Margrietstraat in Harlingen gesloopt. Bouwgroep Dijkstra Draisma bouwt op deze plek 92 grondgebonden woningen en appartementen in opdracht van de Bouwvereniging.

Start nieuwbouw

De bouw gaat in mei van start. De nieuwbouw vormt niet alleen een groot deel van de totale wijkvernieuwing van Plan Zuid, maar heeft ook een belangrijke entreefunctie vanuit het centrum. Het ontwerp sluit aan op het stedenbouwkundig plan en verwijst naar de typische Harlingse havenwoningen en de kenmerkende sfeer van de Tuindorparchitectuur. 

 

Plan Zuid fase 3 bestaat uit: 32 levensloopwoningen met 2 slaapkamers, 8 levensloopwoningen met 3 slaapkamers, 12 studio’s en 40 appartementen met variatie doorzon of parkgericht wonen met twee slaapkamers. 

De verschillende woningtypes hebben elk een eigen plattegrond met variatie en keuzevrijheid voor bewoners. Daarnaast wordt een brede doelgroep bediend en ontstaat er een fijne mix in de wijk. 

 

De woningen zijn all electric, energiezuinig en geschikt voor alle leeftijden. Bij het ontwerp is extra aandacht geweest voor de openbare inrichting en het realiseren van groene verblijfplekken voor bewoners in een gezamenlijke binnentuin.  De oplevering is naar verwachting in de zomer van 2022.

 

Heb je belangstelling? Op de website woningzoekende.debouwvereniging.nl/nieuwbouw vind je meer informatie. Vanaf 10 mei starten we met adverteren.

|Doorsturen

BuienradarAgenda