Nieuws

Nieuw benzinestation en drive-thru bij ovatonde

HARLINGEN - Er komt een benzinestation met autowasserette naast de ovatonde/N31. Daarnaast komen er twee horecazaken met drive-thru.

Het plan grenst aan de spoorlijn; linksboven de toegangsweg naar de brandweerkazerne.

Het gaat om een plan van EG Retail. Dit bedrijf bezit en bedient in meerdere landen duizenden benzinestations, waaronder het Esso tankstation/Spar aan de Kanaalweg. {Het gaat vermoedelijk om een verhuizing van dit tankstation; het bedrijf reageert niet op vragen.) Het college van B en W heeft in mei ingestemd met het stedenbouwkundig ontwerp voor een tankstation met horeca. Inmiddels is er meer duidelijk nu de gemeente Harlingen een beeldkwaliteitsplan voor het Perseverantiaterrein heeft gepubliceerd. 

Dit terrein naast de N31 is vernoemd naar de vroegere teerfabriek Perseverantia en ‘buurtbewoners’ zijn onder andere Hofma Auto Specialist Harlingen en de brandweerkazerne. Het nieuwe tankstation komt tussen de brandweerkazerne en fietsenwinkel Profile Harlingen. Dit braakliggende terrein was van de Bouwvereniging en is verkocht, en met de koper is afgesproken dat er geen mededelingen over worden gedaan.

Uit het beeldkwaliteitsplan blijkt dat er een tankstation met shop komt, met daar achter een autowasserette. Daarnaast een grotere en een kleinere horecazaak, elk met drive-thru. Het beeldkwaliteitsplan schrijft voor dat de gebouwen een moderne en strakke uitstralingen krijgen, met veel glas. Welke bedrijven er in de horecazaken komen, is nog niet bekend. EG Retail heeft, naast partnerschappen met grote oliemaatschappijen als Esso en Shell, samenwerking met onder andere Burger King, Subway, KFC en Starbucks. In de wandelgangen ving de HC op dat er een Burger King en Starbucks komen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda