Nieuws

N31 Harlingen-Zurich komend weekend deels afgesloten

HARLINGEN - Vanaf donderdagavond is de N31 in de richting van de Afsluitdijk afgesloten, tot maandagmorgen. Vrijdag overdag is het traject (over één rijbaan) wel geopend. Na het weekend wordt de verbinding N31 naar A7 drie dagen afgesloten.

De weg wordt afgesloten voor onderhoudswerkzaamheden die enkele weken geleden werden uitgesteld vanwege het slechte weer. Het gaat om de volgende afsluitingen:

  • Donderdagavond 10 oktober 19:00 tot vrijdagochtend 06:00 uur: rijbaanafsluiting in de richting van de Afsluitdijk, inclusief de toerit Harlingen, de af- en toeritten Kimswerd en de afrit Zurich. 
  • Vrijdagochtend 11 oktober 6:00 tot vrijdagavond 11 oktober 19:00 uur: rijstrookafzetting van de linker rijstrook. Verkeer in de richting van de Afsluitdijk wordt over de rechter rijstrook geleid. De tussenliggende af- en toeritten zijn open voor het verkeer.
  • Vrijdagavond 11 oktober 19:00 tot maandagochtend 6:00 uur: rijbaanafsluiting in de richting van de Afsluitdijk, inclusief de toerit Harlingen, de af- en toeritten Kimswerd en de afrit Zurich.
  • Maandagochtend 14 oktober 6:00 tot donderdagochtend 17 oktober 6:00 uur: afsluiting van de verbindingsweg in het knooppunt Zurich tussen de N31 uit de richting Harlingen en de A7 in de richting van Joure. 

Gele borden geven de omleidingsroutes aan. Tijdens de afsluiting van de N31 wordt het verkeer omgeleid via de N359 Leeuwarden-Bolsward, en dat leidt tot langere reistijd. Harlingen is bereikbaar via Caspar de Roblesdijk/Westerzeedijk, en het knooppunt bij Midlum.

De onderhoudswerkzaamheden bestaan uit onder andere het vervangen van het asfalt, en werkzaamheden aan geleiderails en bermen. Meer informatie op www.rijkswaterstaat.nl of www.vanAnaarBeter.nl. Of bel met de gratis informatielijn 0800-8002.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda