Nieuws

Mogelijk stop op aanmelding rsg Simon Vestdijk Franeker

FRANEKER - RSG Simon Vestdijk in Franeker heeft voor het komend schooljaar maar liefst 25% meer aanmeldingen voor de eerste klas. Ook de aanmelding voor de derde klassen is groeiend. Omdat de school bewust heeft gekozen voor kleinschaligheid en alweer ruim 8 jaar in een daarbij passend modern gebouw gehuisvest is, komen de grenzen van de groei in zicht en wordt een stop op de (tussentijdse) aanmeldingen overwogen. Dat meldt de school in een persbericht.

De gestegen aanmelding is opmerkelijk omdat de gemeente Waadhoeke het aantal kinderen onder de 10 jaar tussen 2002 en 2016  heeft zien dalen met 25%. Onderzoeken wijzen uit dat bij de keuze van het voortgezet onderwijs de sfeer op de school zeer belangrijk gevonden wordt.

Simon Vestdijk-directeur Sydo de Jong geeft aan dat te herkennen in zijn school: “Een ‘vriendenteam’ met hart voor de leerlingen en elkaar.” Daarnaast wijst hij op het sportieve karakter dat verweven is met het onderwijs op de locatie. De mavo-sportklas en de afdeling Sport, Dienstverlening en Veiligheid dragen daaraan bij, maar ook Zorg en Welzijn is populair.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda