Nieuws

Miljoenste klimaatneutrale boeking bij Rederij Doeksen

De familie Dijkstra uit Utrecht maakte onlangs de één miljoenste klimaatneutrale boeking bij Rederij Doeksen. Op vrijdag 29 oktober reisde de familie naar Terschelling. Vooraf werden ze in de vertrekhal in Harlingen begroet door manager commerciële zaken Annemieke van Brummelen, die hen een goodybag van de Rederij overhandigde.

“We merken dat reizigers steeds meer nadenken over de impact die hun reis heeft op hun omgeving, zeker als je reist door het waddengebied,” vertelt Annemieke van Brummelen. “De Waddenzee is in 2009 door de Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed. Dat was voor ons een belangrijke drijfveer om aan de slag te gaan met het verduurzamen van onze vloot. Vandaar dat we onlangs twee LNG-catamarans in gebruik hebben genomen, die veel schoner zijn en veel minder impact hebben op het milieu. Een mooie eerste stap.”

Dat passagiers het steeds belangrijker vinden om zelf ook een steentje bij te dragen, blijkt wel uit de cijfers. Annemieke van Brummelen: “In 2012, toen we begonnen met het klimaatneutraal varen door een donatie, werden iets meer dan 46.000 klimaatneutrale boekingen gemaakt. In heel 2021 zullen, zo is de verwachting, meer dan 140.000 klimaatneutrale boekingen worden gemaakt.  Overigens compenseren wij zelf jaarlijks 5000 dienstreizen van onze medewerkers.”

Rederij Doeksen biedt sinds 2012 aan passagiers de mogelijkheid hun reis klimaatneutraal te maken door het bijboeken van een vrijwillige donatie van € 0,50. Alle bijdragen kwamen tot voor kort ten goede aan CO2-reducerende projecten in derdewereldlanden, via het FairClimateFund. Sinds deze zomer worden alle donaties gespaard voor een toekomstig klimaatfonds, dat CO2-reducerende projecten op Vlieland en Terschelling gaat ondersteunen. Het doel is om in 2022 te starten met dit fonds.

|Doorsturen

BuienradarAgenda