Nieuws

Mien Stadsje III - Frans Nagel

In de altHuuskamerHarlingen is tot en met zaterdag 28 september nog de expositie ‘Mien Stadsje III - Frans Nagel: Schilderijen en meer’ te zien.

Frans Nagel (Harlingen, 1917-1995) woonde zijn hele leven in Harlingen, op de Kleine Voorstraat en in de Hoogstraat. Na de lagere school bezocht hij de ambachtsschool, werd timmerman bij de firma Lamminga aan de Rozengracht en werkte als leraar timmeren aan de ambachtsschool. Naast muziek en sport was schilderen zijn grote hobby, waarbij hij aanvankelijk beroemde schilderijen van middeleeuwse meesters naschilderde. Later waren monumentale stadsdelen en met name de Noorderhaven meer dan eens het thema van zijn schilderijen. In zijn eigen ‘museum’ bij het sigarenmagazijn exposeerde hij zijn werk van onder andere Noorderke, Noorderhaven in wintertooi, Voorstraat, Hoogstraat en Scheerstraat.

De altHuuskamer, Zuiderhaven 25 is open op vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Met Mien Stadsje III sluit de altHuuskamer het expositieseizoen in het eerste lustrumjaar af. Voor volgend jaar staat een grote expositie met werk van Sjouke Lettinga op het programma.

|Doorsturen

BuienradarAgenda