Nieuws

Met deze handige tips eet je voldoende vitamine C

Gemiddeld genomen eet een inwoner van Nederland te weinig groente en fruit. Terwijl al jaren op het belang gehamerd wordt. Ieder kind krijgt al op jonge leeftijd te horen dat groente en fruit gezond is. Daarom is het best bijzonder dat het niet lukt om aan de adviezen te voldoen. Het tekort aan groente en fruit wordt deels veroorzaakt door verouderde voedingspatronen. Door groente en fruit op meer verschillende manieren te verwerken en te consumeren krijg je veel gemakkelijker genoeg vitamine C binnen. Een mooi streven, want vitamine C draagt bij aan een gezond en vitaal lichaam. 

Gezonde sappen op basis van groente en fruit

Groente en fruit worden vaak in één adem genoemd. Op zich logisch, maar onderling zijn er wel degelijk verschillen. Een van de voornaamste is dat fruit een zeer hoge concentratie suiker bevat. Daarom is het mogelijk om er te veel van te eten. In feite is dat het probleem met veel vruchtensappen. Zelfs wanneer ze voor 100% uit sap bestaan. Het is veel beter om te kiezen voor met name groente in sappen. Vooral wanneer je ze dagelijks drinkt. Een sap in een flesje is uiteraard uitzonderlijk makkelijk. Je drinkt het bijvoorbeeld als ontbijt of tussendoor als frisse snack. Sappen met exact de juiste samenstelling zijn zelfs geschikt voor een detox kuur. Tijdens zo'n kuur eet je een aantal dagen uitzonderlijk gezond om je lichaam een boost te geven en gifstoffen kwijt te raken. 

Verspreid je groente- en fruitconsumptie over de hele dag

Nederlanders zijn gewend om alleen 's avonds groente te eten. Bij de avondmaaltijd ligt het tenslotte altijd netjes naast de aardappelen. Uiteraard is dit een mooi gebruik. Maar de aanbevolen hoeveelheid is inmiddels 250 gram groente per dag. Dat is veel meer dan de meeste mensen op hun bord scheppen. Een dergelijke portie verdeel je beter over de hele dag. Begin bijvoorbeeld 's ochtends al met schijfjes komkommer, plakjes tomaat of reepjes paprika op je brood. Dat smaakt heerlijk in combinatie met een plakje kaas of hummus. 

Knapperige groente of soep tijdens de lunch

Eet 's middags tijdens de zomer bijvoorbeeld een schaaltje snackgroente. Die zijn inmiddels overal verkrijgbaar. In de winter is een groentesoep als lunch helemaal geen gek idee. Door tijdens meer maaltijden over groente na te denken is het uiteindelijk veel makkelijker om aan de aanbevolen hoeveelheden te voldoen. 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda