Nieuws

Mensonides Installatie neemt PowerSolution uit Bolsward over

Per 1 september 2020 neemt Mensonides Installatie alle activiteiten van het bedrijf PowerSolution uit Bolsward over. PowerSolution richt zich vooral op de verkoop en installatie van zonnepanelen. De huidige eigenaar Jelmer Bakker van PowerSolution heeft met Mensonides Installatie de ideale overname kandidaat gevonden. Jelmer Bakker: “Net als PowerSolution werkt Mensonides Installatie veel met Micro-omvormers van het merk Enphase. Hierdoor was het gevoel direct goed. Ook worden alle garantievoorwaarden overgenomen, iets wat voor mij zeer belangrijk is.”

Het bedrijf PowerSolution is opgericht in 2012 en heeft in de afgelopen jaren vele betrouwbare zonnepaneel-installatie gerealiseerd in Bolsward en omstreken. De doelgroep is zowel de zakelijke markt als particulieren in de omgeving van Bolsward. Jelmer Bakker was opzoek naar een overnamekandidaat omdat hij binnenkort gaat emigreren naar Canada. Door de overname zullen de klanten van PowerSolution verzekerd zijn van goede service. Om de overdracht goed te laten verlopen, komt Jelmer Bakker tijdelijk bij Mensonides Installatie in dienst.

Micro-omvormers

Een omvormer is nodig om de energie die zonnepanelen opwekken om te zetten in bruikbare stroom. Mensonides Installatie en PowerSolution werken veel met Micro-omvormers. Deze omvormers bieden namelijk een aantal essentiële voordelen ten opzichte van de traditionele omvormer. De micro-omvormers worden direct achter het zonnepaneel geplaatst. De micro-omvormer zet de spanning van elk individueel zonnepaneel ook direct om naar 230 Volt.

De micro-omvormers halen de beste prestaties uit elk afzonderlijk zonnepaneel. Dus als er schaduw of een hoop bladeren de prestatie van één paneel belemmeren, heeft dit geen invloed op de andere panelen. Het gebruik van micro-omvormers wordt ook aanbevolen door de brandweer en verzekeringsmaatschappijen. Door het gebruik van micro-omvormers werkt het systeem namelijk volledig in wisselstroom, dus geen gelijkstroom met hoge spanning op het dak. Het is ook het enige systeem waarbij er geen kans is op een vlamboog. Hierdoor is het brandrisico extreem laag. Kiest u voor micro-omvormers, dan wordt er geen grote omvormer meer in uw woning geplaatst.

Mensonides Installatie is sinds 1978 hét allround installatiebedrijf uit Harlingen en totaalaanbieder op het gebied van Installatietechniek, Elektrotechniek en duurzame techniek. Met meer dan 40 jaar ervaring is Mensonides dé installateur in de regio Harlingen, Franeker, Bolsward, Leeuwarden en Sneek.

|Doorsturen

BuienradarAgenda