Nieuws

Mensonides Installatie neemt Algera Installatietechniek uit Beetgum over

Mensonides Installatie breidt in 2021 verder uit. Het installatiebedrijf uit Harlingen heeft per 1 januari 2021 Algera Installatietechniek uit Beetgum overgenomen. Alle medewerkers van Algera komen bij Mensonides Installatie in dienst. Ook de oud-eigenaren Meindert en Elise Algera komen mee.

Het Familiebedrijf Algera Installatietechniek bestaat al sinds 1965 en heeft een zeer betrouwbare reputatie opgebouwd in Friesland. Na 55 jaar en 2 generaties wordt het bedrijf overgenomen omdat er geen opvolging was. Bij de zoektocht naar een geschikte overnamekandidaat stond voorop dat de continuïteit voor klanten en medewerkers gewaarborgd moesten zijn. Met Mensonides is een ambitieuze en enthousiaste nieuwe eigenaar gevonden. Door de overname blijven de klanten van Algera Installatietechniek verzekerd van goede service en betrouwbaar onderhoud.

Alle medewerkers

Mede doordat alle medewerkers van Algera Installatietechniek mee overgaan naar Mensonides Installatie, zal er voor de bestaande klanten niet veel veranderen. Ook Meindert Algera komt in dienst bij Mensonides Installatie. Hij is al bijna 40 jaar technisch adviseur en neemt zijn ruime technische kennis mee naar Mensonides.  Door de overname zal de locatie in Beetgum wel sluiten en zal de naam Algera Installatietechniek verdwijnen. 

Groeiambities

De overname van Algera Installatietechniek past in de groeiambities van Mensonides Installatie. Radboud Mensonides over de overname: “De overname past in onze ambitie om de komende jaren gestaag verder te groeien in Friesland. Ook de technische kennis van de werknemers van Algera vormen waardevolle aanvulling voor ons bedrijf.”

Mensonides is al meer dan 40 jaar hét allround installatiebedrijf uit Harlingen. Het is dé totaalaanbieder op het gebied van installatietechniek, elektrotechniek en duurzame techniek. Met de jarenlange ervaring en innovatieve oplossingen bedient Mensonides Installatie zowel particulieren in Friesland en de zakelijke markt in het hele noorden van Nederland. Bij Mensonides zijn na de overname meer dan 55 medewerkers werkzaam.

Algera Installatietechniek was sinds 1965 een familiebedrijf uit Beetgum. Algera BV staat in Friesland bekend om zijn allround vakmensen, kennis en kwaliteit op het gebied van energiezuinige en duurzame installaties. De werkzaamheden van Algera beslaan gas, water en elektra. Algera Installatietechniek was zowel actief in de particuliere markt als de zakelijke markt in de regio van Beetgum.

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda