Nieuws

Meisje overleden op charterschip

Een minderjarig meisje van een scholengemeenschap in Den Haag is vandaag overleden op een charterschip nabij Terschelling.

Rond het middaguur is de giek gebroken op het schip en hierbij is het slachtoffer geraakt. Zij is ter plaatse aan haar verwondingen overleden. Aanvankelijk werd gemeld dat de mast was gebroken, maar dat was dus niet het geval.

Op de boot zaten ongeveer vijftien opvarenden. Zij zijn in Harlingen aan wal gebracht en voor hen wordt slachtofferhulp geregeld.

Burgemeester Ina Sjerps is bij de opvanglocatie (Entrepotgebouw) in Harlingen aanwezig: “Het is een vreselijk en dramatisch ongeluk waar kinderen getuige van zijn. Ik heb er geen woorden voor. Alle aandacht gaat nu uit naar de opvang van hen en andere betrokkenen. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers, familie, school en bemanning.”

In 2016 kwamen er drie Duitse toeristen om het leven op een charterschip bij Harlingen nadat er een mast was afgebroken. In mei van dit jaar kwam de giek van een charterschip naar beneden. Daarbij kwam een persoon om het leven en raakte een persoon zwaargewond.

|Doorsturen

BuienradarAgenda