Nieuws

Mee met de Jonge Seun

Let op: ondanks alle hekken en werkzaamheden op de Willemskade, draait zonnepont Jonge Seun elke dag diensten. Als de vlag wappert, vaart de pont! Ook nu het afmeerponton bij de Zuiderpier er nog niet ligt; die hopen de schippers te gebruiken vanaf half juni, en zolang vaart het pontje dus heen en weer tussen de Willemskade en de Sassteiger. Henk Jukkema van Stichting Harlinger Heen & Weer bericht hier over de laatste stand van zaken.

Door Henk Jukkema

De eerste passagiers vonden het heerlijk om bij dit weer even door de haven te varen.

De passagiers die mee geweest zijn, vinden het zonder uitzondering leuk. Even heerlijk fris op het water, schepen kijken en zien hoe de schippers met de zonnepont manoeuvreren. Dat een oversteek 1 euro kost, vindt niemand een probleem. Dat de Jonge Seun vaart, is te zien aan de blauwe vlag die bij de grote nieuwe steiger en bij de Sassteiger wappert. Bent u daar en is de pont niet in zicht, bel dan de schippers via 06 - 57 44 14 47 en zo komen uw kant op.

 

Schippers

We hebben bijna 40 vrijwilligers maar onder de schippers zijn nogal wat werkenden die door de week meestal niet kunnen varen. Voor de doordeweekse diensten kunnen we nog wel een aantal collega’s - mannen en vrouwen - gebruiken.

 

Heb je geen werk, maar wil je graag iets doen, word dan pontschipper! Een of twee keer per week een halve dag op het water met een collega-schipper. Een beetje technisch inzicht helpt en mocht je nooit gevaren hebben, we leren je gratis het hele vaarvak en dan horen we wat we al zo vaak gehoord hebben: Nooit gedacht dat dìt zo leuk is om te doen!

 

Ben je een fitte pensionado die graag met mensen omgaat en die eens wat anders wil doen dan de tuin schoffelen of voor de tigste keer met de camper naar Appelscha, dan is dit je kans. Enthousiaste collega’s, enthousiaste passagiers, je hebt er een vak bijgeleerd en je helpt de Willemskade en dus de stad een stukje vooruit. Leuker kunnen we het niet maken. Stap eens aan boord of mail even voor meer informatie: info@jukkema.nl.

 

 

De vaartijden

Als de vlaggen op de MF-steiger, Zuiderpier (vanaf half juni) en Sassteiger gehesen zijn, vaart de Jonge Seun.

Tot en met 2 september

Dagelijks 10:00-20:00 uur

Van 3 september t/m 30 september

Maandag t/m vrijdag 12:00-17:00 uur

Zaterdag en zondag10:00-17:00 uur

|Doorsturen