Nieuws

MCL Harlingen vijf dagen dicht vanwege interne verhuizing

In de week van maandag 9 tot n met vrijdag 13 september is MCL Harlingen voor patiënten één week dicht. Dit vanwege een interne verhuizing en de afronding van de verbouwing.

In Harlingen is de afgelopen periode toegewerkt naar een toekomstbestendig poliplein met kantoortijden. Dit betekent concreet dat de volledige focus op zorg gelegd wordt en de verschillende specialismen in Harlingen geconcentreerd worden in de laagbouw. Vanaf maandag 16 september kunnen patiënten weer terecht in MCL Harlingen.

Wat merken patiënten?

Tijdens de verhuizing kunnen er geen afspraken plaatsvinden in MCL Harlingen. De afspraken die al gepland waren, worden omgezet naar een andere datum. Bloedprikken bij Certe is niet mogelijk op maandag 9 en dinsdag 10 september. Op woensdag 11, donderdag 12 en 13 september is Certe wel geopend voor patiënten die op afspraak komen bloedprikken.

Waarom de verhuizing?

Op dit moment worden ruimtes niet efficiënt ingezet, is er veel leegstand in het gebouw en wordt aanwezige medische apparatuur in veel gevallen een zeer beperkt deel van de beschikbare tijd ingezet. Op huidige voet doorgaan kon dus niet. Daarom is de visie aangepast en stapt MCL af van een bedrijfsverzamelgebouw (Zorgplein) en werkt toe naar een toekomstbestendig poliplein met kantoortijden. Op die wijze kan het MCL ruimtes efficiënter inzetten, passend bij de maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Nieuwe hoofdingang

Vanaf maandag 16 september wordt de bestaande hoofdingang gesloten. Vanaf 16 september zijn patiënten welkom in de zogenaamde laagbouw (aan de rechterzijde van het gebouw, aan de kant van de huisartsen). Vanaf die datum bevinden alle poliklinieken zich op de begane grond en hoeft niemand meer met de trap/lift om een poli te bereiken.

|Doorsturen

BuienradarAgenda