Nieuws

Maritieme Academie Harlingen gastheer EDINNA-vergadering

HARLINGEN -  Van 14 tot en met 16 mei is de Maritieme Academie Harlingen gastheer van de algemene ledenvergadering van EDINNA, de wereldwijde overkoepelende organisatie van binnenvaartopleidingen.

Het hoofdthema van de vergadering is de implementatie van de nieuwe EU binnenvaartrichtlijnen, inzake harmonisatie en standaardisering van de binnenvaart. Er is dit jaar speciaal gekozen voor de Maritieme Academie Harlingen, vanwege het jubileum 200 jaar Maritiem Onderwijs, dat eind mei feestelijk wordt gevierd.

Tijdens de besloten ledenvergadering komen ruim 35 bestuurders van nationale en internationale binnenvaartopleidingen naar Harlingen. Zij verblijven in de historische binnenstad van Harlingen en zullen tijdens hun verblijf vergaderen op verschillende bijzondere locaties in de stad, zoals het markante Entrepotgebouw aan de Nieuwe Willemshaven. Hier zal dinsdag de vergadering om 9.30 uur worden geopend door burgemeester Roel Sluiter.

Als hoogtepunt van hun verblijf gaat het gezelschap met het opleidingsschip MS Prinses Máxima de Waddenzee op om het nieuwe bezoekerscentrum Afsluitdijk Wadden Center te bezoeken. De EDINNA-vergadering zal worden afgesloten in het schoolgebouw van de Maritiem Academie aan de Almenumerweg, met onder andere een bezoek aan de moderne binnenvaartsimulatorcentrum aan het Oud Jaagpad.

|Doorsturen