Nieuws

Lokale buslijn naar centrum: Even fut met de Futbringer

Vanaf 1 maart aanstaande kunnen inwoners van Harlingen voor een bezoekje aan de markt, voor een korte afspraak of een kleine boodschap in het centrum meerijden met de Futbringer. Gemeente Harlingen start in samenwerking met taxibedrijf Van der Pol een proef voor een lokale buslijn.

De proefperiode duurt tot 1 maart 2024. Met de Futbringer wil de gemeente het makkelijker maken voor inwoners om van en naar het centrum van Harlingen te komen. De Futbringer is een initiatief van, door en met Harlingers. Ook de naam is door Harlingers bedacht.

In de voorjaarsvakantie zijn mensen even fut. De officiële aftrap is daarom op 10 maart. Wethouder Erik de Groot kruipt dan zelf achter het stuur voor een ritje door Harlingen. “Ik vind dit initiatief heel mooi”, zegt De Groot. “Blij dat we hiermee gaan starten. Ik hoop dat veel mensen gebruik zullen maken van deze buslijn. Makkelijk even fut in eigen stad.”

Op woensdag, vrijdag en zaterdag kunnen inwoners van Harlingen van 10:00 tot 13:00 uur meerijden met de Futbringer. De bus rijdt van en naar de Voorstraat in een lus richting Oosterpark en richting Woonzorgcentrum De Spiker. Op de route liggen verschillende opstaphaltes.

De Futbringer- actie

Er is ook nog een leuke actie. Het buskaartje kan ingewisseld worden voor een lekker bakje koffie of thee in een aantal horecagelegenheden in Harlingen. Kijk op www.harlingen.nl/futbringer voor de voorwaarden en waar het buskaartje ingewisseld kan worden. Ook de route, reistijden, prijzen en andere voorwaarden staan op de website. 

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda