Nieuws

LNG-catamarans Rederij Doeksen op weg naar Nederland

De twee nieuwe LNG-catamarans van Rederij Doeksen zijn afgelopen vrijdag aan boord van het zwareladingschip Sun Rise vertrokken vanuit Vietnam. De route verloopt via Kaap de Goede Hoop en naar verwachting zal de zeereis naar Nederland ongeveer acht weken in beslag nemen. 

Het laden van de twee LNG-catamarans stond gepland voor eind februari, maar werd enige dagen uitgesteld door de weersomstandigheden (harde windstoten) in Vietnam. Uiteindelijk is het eerste schip (ms Willem de Vlamingh) maandag 4 maart aan boord van het zwareladingschip geplaatst, en de Willem Barentsz volgde een dag later. De beide schepen zijn vervolgens in twee dagen zeevast vastgesjord. Vrijdag kon uiteindelijk groen licht worden gegeven en zijn de beide schepen aan de grote reis naar huis begonnen.

 

In 2016 gaf Rederij Doeksen de Australische firma Strategic Marine opdracht tot de bouw van twee nieuwe catamarans, die op LNG (Liquefied Natural Gas) op de Waddenzee gaan varen op de lijnen Terschelling en Vlieland. Ontwerpbureau Vripack uit Sneek tekende voor het ontwerp van interieur en exterieur. De nieuwe schepen zijn voorzien van innovatieve toepassingen die de schepen veel zuiniger en substantieel schoner maken dan reguliere veerschepen.

 

Het project draagt actief bij aan het thema ‘Duurzame ontwikkeling havens en energietransitie’ uit het Pioniersprogramma Waddenfonds 2012-2013. Het Waddenfonds kende Rederij Doeksen voor dit nieuwbouwproject een subsidie toe van € 1.207.500.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda