Nieuws

Lions Waddenrally succesvol

De Lions Waddenrally, die afgelopen zaterdag voor de tweede keer werd verreden, is met de deelname van 47 equipes een succesvol evenement geworden. De rally werd georganiseerd door Lionsclub Franeker-Harlingen.

(Foto: Tristan Fopma)

Vanaf half negen verzamelden de deelnemende equipes zich bij het Entrepotgebouw. Na de koffie en de uitleg over het verloop van de dag werd er vanaf half elf gestart voor de eerste etappe. Deze bracht de teams uiteindelijk bij het ‘Onder de Luifel’ in Leeuwarden waar een voortreffelijke lunch werd geserveerd.

De tweede etappe ging vervolgens naar St. Annaparochie, waar bij Smeding Groente en Fruit een tussenstop was met koffie, thee en – uiteraard - vers fruit. Van daaruit ging de route terug naar het Entrepotgebouw in Harlingen.
 Daar was een rally-toelichting door Wopke Hettinga van Business Rally Events en de prijsuitreiking met prijzen, gesponsord door Jumbo Olaf Hermus en Zijlstra Keurslager. Afsluitend werd een overheerlijk diner geserveerd voor de deelnemers.

Winnaar van de felbegeerde Waddenrally Wisseltrofee was het team ‘Siezen & Staertjes’ van Harmen Visser met zijn navigator Sjaerd Elzinga. De netto opbrengst van dit evenement zal worden gebruikt door Lionsclub Franeker-Harlingen om op 10 november aanstaande, tijdens de landelijke Dag van de Mantelzorg, een aansprekende activiteit te organiseren voor mantelzorgers in de regio. Een uitgelezen kans om iemand te verrassen die zorgt voor een naaste. Nadere berichtgeving volgt. Lionsclub Franeker-Harlingen dankt alle deelnemers, vrijwilligers, toeleveranciers en sponsoren voor deelname en bijdragen. De volgende editie van de Waddenrally vindt plaats op 14 maart 2020.

|Doorsturen

BuienradarAgenda