Nieuws

Lions Waddenrally

De tweede editie van Lions Waddenrally wordt gehouden op zaterdag 9 maart. De fondswervende rally wordt georganiseerd door Lionsclub Franeker-Harlingen. De volledige opbrengst zal dit jaar worden aangewend ten behoeven van de Dag van de Mantelzorg op 10 november 2019.

(Foto: Tristan Fopma Photography)

De rally start om 9.30 met een briefing met koffie op de start- en finishlocatie, het Entrepotgebouw in Harlingen. De deelnemers krijgen uitgelegd wat de spelregels zijn en wat er van ze wordt verwacht. Een rally rijden is namelijk een andere ervaring en beleving van autorijden.
Het is een samenwerking tussen bestuurder en navigator. De navigator wijst de bestuurder aan de hand van de kaarten de weg en de bestuurder let op de controles langs de route. Daarnaast moet er nog een bepaalde gemiddelde snelheid gereden worden. Kortom: samenwerken!

Ook worden in het Entrepotgebouw verschillende zaken uitgereikt, zoals de deelnemersnummers, de rallyschildjes en het routeboek. Vanaf 10.00 gaat er om de minuut een equipe van start. Er wordt een route gereden bestaande uit drie etappes waarbij er iedere etappe op een andere manier zal worden genavigeerd. In het kader van de rallygedachte krijgen de deelnemers tussen de middag een uitgebreide lunchtour aangeboden.

Vanaf 16.30 zal er worden gefinisht bij het Entrepotgebouw. Hier is de mogelijkheid om een drankje te nuttigen en ervaringen uit te wisselen, waarna aansluitend (rond 18.00) de prijsuitreiking zal plaatsvinden. Daarna wordt een luxe buffet geserveerd. Doordat de Lionsclub voor het organiseren van de rally de samenwerking heeft gezocht met Business Rally Events, een professionele organisatie die regelmatig vergelijkbare rally’s organiseert, is de inhoud en de organisatie van de rally gewaarborgd. Meer informatie en inschrijven: www.lions-waddenrally.nl.

|Doorsturen