Nieuws

Lions verkopen laatste Red de Vloot Bier

Geraakt door de tegenslagen die de Bruine Vloot troffen door corona, sponsorde Het Brouwdok de VBZH met een speciaal bier. In het afhaalpunt de Admirael staat nog een restant te wachten op verkoop. Door deze 70 dozen in een keer over te nemen en weg te zetten bij familie, vrienden en kennissen, helpen de Lions de Bruine Vloot bij de laatste loodjes van deze succesvolle actie.

Aflevering van de laatste dozen. Vlnr Leon Rodermond van Het Brouwdok, Henk Jan Roos voorzitter van LC Franeker Harlingen en Dorette Spaans, schipper van de Rode Swan. (Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Het Brouwdok sponsorde de Bruine Vloot vorig jaar met een kosteloze ‘batch’ speciaal bier. Begin oktober was het bottelen zover dat wethouder Paul Schoute het eerste flesje in ontvangst kon nemen, en werd een pallet met 250 dozen naar het afhaalpunt in het Badhuus op de Willemshaven gereden. Schippers sjouwden de partij met enthousiasme naar binnen.

Nog geen maand later waren de laatste van de 6000 flesjes verkocht. Een plezierig gesprek met de brouwer leverde een tweede batch op tegen een inkoopprijs, die opnieuw als sponsoring betiteld mocht worden. In november vond de gang van brouwtank naar de bottelmachine plaats. Zoals voorspelbaar en verwacht gaat de verkoop nu langzamer. Lockdown, avondklok en wat dies meer zij waren ook hier voelbaar.

Lionsclub Franeker Harlingen ervoer net als ieder ander het stilvallen van hun activiteiten. Geen Waddenrally, geen Nieuwjaarsduik en ook andere bezigheden onder het motto ‘We Serve’ waren onmogelijk. Maar een actie tot steun van de Bruine Vloot leek ook een goede gedachte.

Met het gevoel ‘de zomer komt er aan’ en hopelijk wordt het leven weer iets aangenamer, neemt de zin in een special biertje straks weer toe. Kan de VBZH - naast het hoopvol uitzien naar een naderbij komend vaarseizoen - nu speelse gedachten laten gaan over een derde batch?

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda