Nieuws

Lions Club Franeker-Harlingen schenkt KNRM € 2000

De Harlinger KNRM is afgelopen zaterdag verblijd met een cheque van 2000 euro van de Lions Club Franeker-Harlingen. Voorzitter Sjoerd Dijkstra van het ‘serviceproject’, onderdeel van de Lions, overhandigde de cheque aan Derk van Dieren van de KNRM.

Door Ubbo Posthuma

Derk van Dieren toont de cheque die werd uitgereikt door Sjoerd Dijkstra (links). (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Even eerder kon Derk van Dieren het bestuur en leden van de Lions hartelijk welkom heten in het Harlinger KNRM station en vertelde een en ander over de KNRM die in 1824 werd opgericht. Naar aanleiding hiervan werden vragen van de aanwezigen beantwoord en werd door KNRM-medewerker Rudy Westra een boeiende videofilm vertoond.

 

Na de film was het tijd om de cheque te overhandigen. Deze toonde een bedrag van 1500 euro. Er werd echter nog een bedrag van 500 euro toegevoegd, zodat het totaalbedrag op 2000 euro kwam. Het bedrag kwam tot stand tijdens de Visserijdagen, toen mensen tegen betaling vaartochtjes konden maken op de Loodsboot en reddingsboot de Brandaris. Verder werden op de kerstmarkt hamburgers verkocht. De laatste 500 euro werd tijdens Harlingen Ongeschut bijeengebracht. Een mooi bedrag dat zeker goed besteed zal worden, liet Van Dieren weten.

 

Hierna werden de Lions-leden in de gelegenheid gesteld om een vaartochtje op zee te maken. Gezien het grote aantal werd de groep in tweeën gedeeld. Na afloop werd op het Harlinger station nog even nagepraat en kon men terugkijken op een geslaagde middag.

|Doorsturen