Nieuws

Lintje voor Jannetje Lena Sijtsma-Nouwen (72)

Jannetje Lena Sijtsma-Nouwen heeft gisteren een koninklijke onderscheiding ontvangen. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Roel Sluiter bij het 85-jarig jubileumfeest van de Moederclub in de Gereformeerde Kerk aan de Midlumerlaan in Harlingen.

(Foto: HC - Ubbo Posthuma)

Voor de Gereformeerde kerk in Harlingen is mevrouw Sijtsma al jarenlang in diverse functies actief. Dat begon in 1975 toen ze voor vier jaar zitting nam in de jeugdraad van de Gereformeerde Kerk. Ook is mevrouw Sijtsma tweemaal ouderling geweest van de Gereformeerde Kerk, namelijk van 1993 tot 1997 en 1998 tot 2002. Vanaf 2002 tot heden is zij pastoraal bezoekster van de Gereformeerde Kerk.

 

Vooral haar langdurige activiteiten voor de Moederclub zijn van grote betekenis voor vrouwen en gezinnen in Harlingen en omstreken die het maatschappelijk en sociaal gezien niet zo breed hebben. Mevrouw Sijtsma geeft ze vertrouwen en is een steun in de rug.

 

Het is bewonderenswaardig dat mevrouw Sijtsma haar vrijwilligerswerk als leidster van de Moederclub en pastoraal bezoekster nog steeds verricht vanwege haar eigen gezondheid. Zij inspireert hiermee anderen om te blijven geloven in het goede en door te gaan op het soms moeilijke levenspad. Dat geeft blijk van haar toegewijde maatschappelijk betrokkenheid.

 

Op bestuurlijk vlak heeft decorandus ook haar steentje bijgedragen: Van 1987 tot 1995 bestuurslid CDA afdeling Harlingen e.o. en van 1977 tot 1985 bestuurslid Stichting Gezinsverzorging Franeker e.o. Van 1985 tot 1993 bestuurslid Stichting Gezinsverzorging Noord-West Friesland en 1993 tot 2005 bestuurslid Stichting Steunfonds Gezinsverzorging Franeker e.o.

|Doorsturen