Nieuws

Liesbeth Meerding toont schilderijen

HARLINGEN – Gemeentemuseum het Hannemahuis toont tot en met 26 januari 2020 recent werk van de Harlinger beeldend kunstenaar Liesbeth Meerding.

Liesbeth Meerding (Leeuwarden, 1965) werkte jarenlang als beeldhouwer, maar besloot een aantal jaren geleden om zich meer te richten op schilderen. Ze volgde in Groningen de opleiding aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst en haalde daar in de zomer van 2019 haar Masterdiploma. Liesbeth woont inmiddels zo’n dertig jaar in Harlingen. Ze schildert het meest portretten en landschappen, waarin ook haar directe omgeving een rol speelt. De stad, haar inwoners, de zee en de havens lenen zich goed om met de losse toets die zij hanteert verbeeld te worden.

 

Water, reflectie en beweging zijn terugkerende thema’s in haar werk. De met grove streken geschilderde landschappen zijn bijna abstract, doordat kleuren en vormen vervloeien en voorwerpen versmelten met het licht. Op de tentoonstelling zijn een aantal fraaie voorbeelden van haar gelaagde manier van werken te zien.

 

Gemeentemuseum het Hannemahuis, Voorstraat 56, 8861 BM Harlingen, www.hannemahuis.nl. Geopend: dinsdag t/m zondag 12.00-17.00 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda