Nieuws

Lezing over Mozart bij vrijmetselaarsloge

Op dinsdag 27 november organiseert de vrijmetselaarsloge Deugd en IJver in Harlingen een lezing over de beroemde componist, pianist, violist en dirigent Wolfgang Amadeus Mozart. De lezing wordt verzorgd door Gabriël Vriens.

In deze lezing zullen enkele bekende muziekstukken worden beluisterd, waarbij speciaal gelet wordt op die bijzondere diepgang betreffende structuur en emoties, die in deze mooie en elegante muziek aanwezig is. Over Mozart zijn vele boeken, beschouwingen en andere artikelen geschreven. Maar wat velen niet weten is, dat hij ook vrijmetselaar was.

Gabriël Vriens verzorgt vele lezingen in Friesland en daarbuiten. De onderwerpen betreffen kunst, architectuur, klassieke muziek, christelijke kunst en Friese onderwerpen als het landschap, de elf steden, kerken, stinsen en staten, molens en boerderijen. Zijn enthousiasme, humor en kennis van zaken hierover wordt door toehoorders erg gewaardeerd.

De lezing is op dinsdag 27 november. De aanvang is om 20:00 uur en vanaf 19:30 uur zijn de deuren geopend. De lezing vindt plaats in de Doopsgezinde kerk (Zoutsloot 50) in Harlingen.

Belangstellenden hoeven zich niet vooraf aan te melden en de toegang is gratis. Het lidmaatschap van de loge in Harlingen staat alleen open voor mannen, maar op deze avond zijn ook vrouwen van harte welkom. Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met de voorlichter van de Loge Deugd en IJver via info.loge027@vrijmetselarij.nl.

 

|Doorsturen