Nieuws

LEF filmt ‘Alice in Wonderland’ in tuin Hannemahuis

De tuin van het Hannemahuis stond vorige week drie avonden in het teken van film. De prachtige tuin was het decor van de jeugdmusical ‘Alice in Wonderland JR’ van Musicaltheater LEF. De kolossale oude beuk van 180 jaar oud bood met zijn dikke bladerdek voldoende schaduw en koelte voor alle deelnemers, om de hitte te kunnen trotseren.

Aanvankelijk zou de musical van LEF, na afgelasting in april, vorig weekeinde opgevoerd worden in de Midlumerlaankerk. In aanloop ernaartoe bleek echter, dat vanwege de coronamaatregelen ook de uitgestelde uitvoering niet haalbaar was. De organisatie had dit seizoen de originele Disneymusical ingekocht en nagenoeg alle unieke kostuums naar ontwerp van Wiegerina van der Meer lagen al klaar, toen de coronacrisis uitbrak. Alles viel stil. LEF wilde de kinderen na een seizoen lang repeteren niet met lege handen naar huis sturen.

Het team koos voor een creatieve oplossing. Als de mensen niet naar het jeugdtheater kunnen, dan gaat het jeugdtheater naar de mensen. In de vorm van een film, die alleen wel nog even gemaakt moest worden!

Twee jonge, getalenteerde theatertechnici uit Harlingen, Jelle van Abbema en Kor Posthumus, waren er meteen voor te porren en namen deze klus op zich. Behalve liefde voor hun vak, vinden ze het ook heel leuk om met kinderen te werken en ze wisten iedereen succesvol en op z’n gemak voor de camera te krijgen.

Het was nog even hard werken met elkaar de laatste weken. Aan alle betrokken partijen die hebben bijgedragen aan het slagen van dit project is veel dank verschuldigd. Voor de kinderen is het zondermeer een vrolijk, zonnig einde van een onzeker theaterseizoen. Het geeft toch een goed gevoel een jaar succesvol en naar tevredenheid af te ronden.

De exclusieve film wordt een mooie herinnering voor de jonge acteurs en hun familie. Er zal nog lang en vaak genoten kunnen worden van het toneelspel, de dans, de liedjes en alle prachtige kostuums op een geweldige locatie. Er wordt vol verwachting naar uit gekeken!

In september begint LEF weer met een nieuw seizoen. Kinderen vanaf 8 jaar, die ook willen dansen, zingen, acteren en ervaring opdoen met jeugdmusical, kunnen voor meer informatie en opgave mailen naar musicaltheaterlefharlingen@gmail.com.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda