Nieuws

Leerlingen rsg Simon Vestdijk maken kennis met civiele bouw

Leerlingen uit de klassen 1 en 2 vmbo basis en kader van rsg Simon Vestdijk uit Harlingen hebben afgelopen week een bezoek gebracht aan De Boer en De Groot Civiele werken en aan Koninklijke Oosterhof Holman Beton- en Waterbouw in Harlingen.

Leerlingen rsg Simon Vestdijk op bedrijfsbezoek.

Beide ondernemingen gaven de leerlingen uitleg over de werkzaamheden en de beroepsmogelijkheden binnen de civiele bouwsector. Vervolgens werden de leerlingen rondgeleid door de werkplaatsen en kregen ze een praktische opdracht: het bouwen van een brug aan de hand van een bouwtekening.

RSG Simon Vestdijk streeft ernaar leerlingen al in een vroeg stadium kennis te laten maken met diverse beroepsmogelijkheden. Hierdoor zijn deze leerlingen beter in staat een gerichte keus te maken voor een beroepskeuze of een vervolgopleiding.

Jantina van Dongen is docente Loopbaan Ontwikkeling en Begeleiding (LOB) bij Simon Vestdijk: “Wij hopen leerlingen zo breed mogelijk te laten kennismaken met de beroepspraktijk. Het opleiden in een praktijkomgeving past binnen de ontwikkelingen in het huidige onderwijs en we zijn blij met de goede samenwerking die de rsg heeft met bedrijven en instellingen in Harlingen en omgeving.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda