Nieuws

Leerlingen organiseren mondkapjeswedstrijd op Simon Vestdijk

Van de nood een deugd maken. Dat moet de gedachte geweest zijn toen de leden van leerlingenvereniging Advendo van Simon Vestdijk een wedstrijd uitschreven. Niet zomaar een wedstrijd, maar eentje die leerlingen mee laat dingen naar ‘het mooiste, leukste, grappigste, meest fancy mondkapje van Simon Vestdijk’.

Bij de ingang van de school staat Gerald Schutte, directeur van Simon Vestdijk. Hij staat daar samen met collega’s van de schoolleiding leerlingen aan te moedigen een kapje te dragen. En als ze er geen hebben, biedt hij er eentje aan namens de school. Zijn ogen beginnen te lachen, als hem gevraagd wordt naar de mondkapjeswedstrijd. “Prachtig, toch?”

Leerlingen Sylvana, en Marit en Guusje zijn druk in de weer met posters waarop de wedstrijd wordt aangekondigd. “Wij zijn van leerlingenvereniging Advendo”, zegt Marit. “Wij organiseren op Simon Vestdijk leuke activiteiten voor leerlingen. Denk daarbij aan schoolfeesten enzo. Door corona kan dat niet, dus zoeken we naar ludieke alternatieven.”

Demi Lensen, docent economie en één van de begeleiders van de leerlingenvereniging, kijkt met waardering naar de energie die uitgaat van de leerlingen. “Het is echt heel leuk om te zien hoe onze leerlingen in staat zijn om van iets vervelends als corona, toch iets positiefs te maken”, aldus Lensen.

Op de gang staat directeur Schutte te kijken naar een van de posters die zojuist door de leerlingen zijn opgehangen. Hij glimlacht: “Ik ben trots op deze school!”

|Doorsturen

BuienradarAgenda