Nieuws

Leerlingen Maritieme Academie krijgen medaille ‘International Awards for Young People’

HARLINGEN - Gedeputeerde Sander de Rouwe zal morgenavond een groep jongeren van de Maritieme Academie Harlingen de bronzen medaille uitreiken voor hun verdiensten in het programma International Awards for Young People.

Dit prestigieuze wereldprogramma is opgebouwd uit vier pijlers: 1) maatschappelijke betrokkenheid, 2) ontwikkelen van individueel talent, 3) sportactiviteiten en 4) het organiseren en deelnemen aan een expeditie.

 

Het programma vindt zijn oorsprong in Groot Brittannië waar het in 1956 is opgericht door Prins Philip, Hertog van Edinburgh, samen met Lord Hunt (leider van de eerste succesvolle expeditie naar de Mount Everest), om jongeren te stimuleren hun talent te ontwikkelen, fysiek fit te blijven en maatschappelijk betrokken te zijn.

 

De eerste groep van 8 deelnemers van de Maritieme Academie is vorig schooljaar gestart. Vier van hen krijgen morgen certificaten voor deelname en drie deelnemers ontvangen de bronzen medaille uit handen van Sander de Rouwe.

 

De gedeputeerde is vanaf het begin van het project op eigen initiatief betrokken bij de voortgang en de resultaten. Het programma sluit naadloos aan bij zijn visie en hij zal dinsdag de uitreiking doen op de eerste VO-school van Friesland waar dit programma is gestart.

Tijdens de avond van de uitreiking, zullen de leerlingen kort iets zullen vertellen over hun ervaringen en een filmpje laten zien van hun expeditie over de Friese binnenwateren.

|Doorsturen