Nieuws

Leerlingen basisscholen exposeren ‘nieuwe horzion’

Basisscholieren van de Sint Michaëlschool, ’t Wad en Middelstein hebben de afgelopen weken een gezamenlijk kunstwerk gemaakt dat gaat over het vinden van je plekje áchter de horizon: new horizons, new adventures! Hiermee wordt thematisch aangesloten bij The Tall Ships Races, die tussen 3 en 6 augustus plaatsvinden in Harlingen. Wethouder Hein Kuiken opent aanstaande donderdag de expositie in het centrum van Harlingen.

De gedichten en geënsceneerde foto’s zijn door de leerlingen in de klas gemaakt met behulp van een lesbrief. De lesbrief is ontworpen door fotograaf Ida Buijs en schrijfster Kate Schlingemann. Alle kunstwerken vormen samen een landschap met een lengte van maar liefst vijftig meter; een nieuw landschap op een nieuwe horizon. Een poëtisch kijkje áchter de horizon van kinderen.

Ieder jaar bedenken de scholen en culturele aanbieders die deel uitmaken van het Cultuurnetwerk in Harlingen een gezamenlijk kunstproject. Projectbureau Akte2 is sinds 2010 de beheerder van het netwerk en verantwoordelijk voor de coördinatie van de projecten. ‘Horizon’ is van donderdag 2 augustus tot en met zondag 5 augustus te bewonderen, tussen 13.00 en 16.00 uur, in het voormalig pand van De Gastronoom (Voorstraat 38, Harlingen).

|Doorsturen