Nieuws

Lawaaiig afscheid op ’t Wad

Eind mei sloeg het bericht in als een bom: juf Stana de Wit stopt op ikc ’t Wad. Twintig jaar werkte ze op deze school, eerst als leerkracht van (vooral) groep 5 en sinds 2014 als schoolleider. Ze groeide in die tijd uit tot een waar boegbeeld.

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Gisteren nam ze afscheid van ‘haar’ school, met een lach en een traan, zoals ze zelf aangaf. Stana weet altijd aan alles wel een feestelijk tintje te geven, dus ook aan deze bijzondere dag. ’s Morgens werd Stana opgehaald door een privéchauffeur. Niet met een Porsche, zoals haar ooit overkwam, maar met een feestelijk versierde bakfiets. Iets minder snel, een tikje minder comfortabel, maar minstens zo opvallend, mede dankzij de speciale bakfietsradio die keihard Stana’s favoriete muziek ten beste gaf.

Muziek was er ook bij aankomst op ’t Wad. Nadat Stana door een erehaag van clowntjes en andere circusfiguren op de tribune was aangekomen, zongen alle kinderen een speciaal voor haar geschreven lied, op de melodie van ‘Als de morgen is gekomen’ van Jan Smit, al decennialang Stana’s favoriete zanger. Vervolgens kreeg ze uit handen van de oudste en de jongste leerling van de school een tafellaken met daarop de namen van alle leerlingen, en een servet met de namen van alle teamleden.

Daarna was het tijd voor een lawaaioptocht door Het Rode Dorp en De Spiker. In beide wijken wonen veel leerlingen van ’t Wad, dus aan belangstelling geen gebrek. Eenmaal terug op school trakteerde elke groep Stana op een lied, een dansje, een voorstelling of een act, op het podium in de gymzaal of in het eigen lokaal. Zelfs de peuters kwamen afscheid nemen met een vertederend muziek- en dansoptreden. Van elke leerling kreeg Stana een stukje stoepkrijt met een persoonlijke wens, een grapje van de oudervereniging (iedereen die Stana een beetje kent weet: ze háát stoepkrijt!). Op haar beurt trakteerde Stana alle kinderen op een ijsje. De oudervereniging verzorgde een passende lunch: elke leerling kreeg een broodje gezond.

’s Middags konden de ouders op het plein afscheid nemen van Stana en vandaag, vrijdag, is er een informele bijeenkomst om het team, de oudervereniging en de medezeggenschapsraad in de gelegenheid te stellen hun geliefde directeur uit te zwaaien.

Volgend schooljaar stort Stana zich vol energie en overgave op een nieuw avontuur: ze wordt schoolleider van ikc De Vuurvogel in Assen. Stana blijft in Harlingen wonen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda