Nieuws

Lanenkaatsen in september een stapje dichterbij!

Als we Hugo de Jonge mogen geloven, dan bestaat er een reële kans dat de 1,5 meter maatregel per september komt te vervallen. Dat zou voor het Lanenkaatsen ontzettend goed nieuws zijn, het comité ziet dan nog weinig barrières waardoor het Lanenkaatsen in het weekend van 10, 11 en 12 september niet door zou kunnen gaan. Het bestuur en vrijwilligers zijn in ieder geval enthousiast van start gegaan met de voorbereidingen zoals ze dat normaal gesproken ook zouden doen in de aanloop naar het straatkaatsspektakel op de Lanen. Ook vanuit het publiek, sponsors en deelnemersveld kwamen al veel positieve reacties.

Gelukkig is het bedrijfsleven grotendeels weer los en is ook het terrasweer gearriveerd. De sponsorcommissie is weer voorbereid op pad gegaan om de grote trouwe groep met sponsors te benaderen. Een deel had al aangegeven het bedrag van vorig jaar te reserveren voor 2021 of het jubileum. Met de overige groep heeft het comité grotendeels contact opgenomen. “We gaan hierbij bedachtzaam te werk, omdat we sponsors die het moeilijk hebben (gehad) niet voor het hoofd willen stoten”, aldus het comité. “Elke bijdrage is uiteraard welkom. Op onze website vind je alle informatie over onze sponsorpakketten en kun je je direct aanmelden. Binnenkort stellen we onze nieuwe hoofdsponsor van het Lanenkaatsen aan jullie voor. We bedanken Prosoft ICT voor de jarenlange trouwe dienst als aftredend hoofdsponsor.”

 

De brief voor de ‘vrienden van het Lanenkaatsen’ gaat deze week de deur uit. “Deze actie zijn we in 2002 gestart en nu na 20 jaar staan er meer dan 200 vrienden op het bord! Dit is een prachtige ondersteuning voor het Lanenkaatsen. Uiteraard kunnen er altijd meer vrienden bij en daarom hebben we een leuke actie bedacht. Iedere vriend die een nieuwe vriend aanmeldt, krijgt een vermelding op een bal waarmee gekaatst gaat worden op de Lanen in september.” Stuur een mail naar info@lanenkaatsen.nl of meld je aan op de website! De bijdrage voor 2021 wordt gebruikt voor de reguliere kosten voor de organisatie en voor de aankleding van de Lanen. 

Levi Pais-prijs

Op vrijdag 11 juni zal in kleine commissie de Levi Pais-prijs voor de derde keer worden uitgereikt. Normaalgesproken was dit de finaleavond van het Lanenkaatsen geweest. “We zullen op deze avond de opvolger van Simon van Dijk en Willem Tienstra in het zonnetje zetten en de Levi Pais-prijs overhandigen. Ook dit jaar hebben we weer een keuze gemaakt voor een ouwe seun, die in de breedste zin van het woord een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan het Lanenkaatsen.”

Het Comité Lanenkaatsen heeft tweejaar geleden in samenspraak met Vereniging Oud Harlingen de naam van Levi Pais geherintroduceerd in de vorm van de Levi Pais Plaquette. De familie Pais speelde een belangrijke rol bij het ontstaan van het Lanenkaatsen. Op de brede Lanen en Ossenmarkt werd door de jeugd altijd al veel gekaatst, dit werd al gedaan voor de Eerste Wereldoorlog. Aangemoedigd door de omwonenden, die dan een paar centen of iets anders beschikbaar stelden en niet gehinderd door druk verkeer, was het kaatsen daar ter plaatse een vaak voorkomend straatbeeld. De familie Pais, die een groentezaak op de Kleine Bredeplaats had, loofde vaak kokosnoten of pinda’s als prijsje uit.

|Doorsturen

BuienradarAgenda