Nieuws

Laatste sleutels nieuwbouw NOM in Kluerd Ropens

HARLINGEN - De laatste vijf sleutels zijn woensdag uitgegeven aan de nieuwe huurders van de nieuwbouwwoningen in Kluerd Ropens. Vanaf de ontwerpfase tot het einde van het nieuwbouwproject zaten de bewoners aan tafel. In drie fasen zijn er 38 Nul op de Meter woningen gerealiseerd. “Wat dit project zo bijzonder maakt, is de betrokkenheid van onze bewoners”, aldus Petra van der Wier, directeur-bestuurder.

Melanie de Vries ontvangt de sleutel van Keimpe van der Heide, opzichter Klant en Markt bij de Bouwvereniging.

“We hebben de bewoners van Kluerd Ropens gevraagd om mee te denken over de toekomst van hun woning. De woningen waren flink verouderd. Samen met de bewoners kwamen wij tot de conclusie dat de oude woningen vervangen door nieuwbouw, de beste optie was”, aldus Petra van der Wier. Voor de 42 gesloopte woningen kwamen er 38 nieuwe duurzame woningen terug. Van der Wier: “De woningen zijn levensloop geschikt gemaakt. Ideaal voor kleine gezinnen en ouderen die zelfstandig willen blijven wonen.” De woningen hebben twee tot drie slaapkamers en zijn geschikt om langer zelfstandig thuis te wonen. De woningen hebben een huurprijs die bereikbaar is voor mensen met een laag inkomen.

Alle 38 woningen zijn verhuurd. Het zijn de eerste all-electric Nul op de Meter (NOM) woningen van de Bouwvereniging. De woningen zijn extra geïsoleerd en hebben een warmtepompsysteem. Alle woningen zijn voorzien van zonnepanelen. Bij normaal gebruik levert de woning evenveel energie als zij gebruikt. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda