Nieuws

Kunstwerken van Harlinger basisscholen opnieuw te bezichtigen tijdens Visserijdagen

Basisscholieren van de Sint Michaëlschool, ’t Wad en Middelstein hebben voor de zomervakantie een gezamenlijk kunstwerk gemaakt dat gaat over het vinden van je plekje áchter de horizon: new horizons, new adventure! Begin augustus was de expositie ‘Horizon’ te bewonderen. Wegens succes opent het voormalige pand van De Gastronoom in het centrum van Harlingen op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september opnieuw haar deuren.

(Foto: Dorus Breidenbach)

Tussen 13.00 en 16.00 uur biedt de locatie gratis toegang voor iedereen die de gedichten en geënsceneerde foto’s wil bekijken. De leerlingen hebben de kunstwerken in de klas gemaakt met hulp van fotograaf Ida Buijs, schrijfster Kate Schlingemann en projectbureau Akte2. Alle kunstwerken vormen een landschap met een lengte van maar liefst vijftig meter; een nieuw landschap op een nieuwe horizon. Een poëtisch kijkje áchter de horizon van kinderen.

Ieder jaar bedenken de scholen en culturele aanbieders die deel uitmaken van het Cultuurnetwerk in Harlingen een gezamenlijk kunstproject. Projectbureau Akte2 is sinds 2010 de beheerder van het netwerk en verantwoordelijk voor de coördinatie van de projecten.

|Doorsturen