Nieuws

Kunstwerk van de Maand

Stichting Kunstuitleen HA-15 kiest iedere maand een ‘Kunstwerk van de Maand’. Lianne de Rooij kiest de zeefdruk ‘Papavervelden in Denemarken’ van Maaike Buisman als Kunstwerk van de Maand juni 2019.

Lianne: “Op de eerste plaats straalt dit werk ‘zomer’ uit. In deze periode wel heel toepasselijk! Het werk is nog wel figuratief, maar ruimtelijk opgezet door de grote vlakverdeling. Wat mij fascineert aan dit werk, is dat het bij mij de suggestie wekt alsof ik vanuit de luchtballon naar het landschap kijk. Door de hoogte van de luchtballon zie ik de wereld als een lappendeken onder mij, opgebouwd uit twee complementaire kleuren, rood en groen, die elkaar enorm versterken. Een saillant detail is de rood met wit gestreepte luchtballon aan een strakblauwe hemel. Een mooi accent in het werk, net niet in het midden, waardoor de suggestie wordt gewekt dat hij voorbijdrijft. Ook geeft het kunstwerk een verstilling weer, overeenkomstig met het hoog in de lucht zweven, waarbij geluiden beneden wegvallen. De eenvoud van dit werk spreekt mij aan en ik word er blij van, als ik ernaar kijk. Daarom is dit voor mij het Kunstwerk van de Maand.”

 

Maaike Buisman kreeg haar opleiding in de zeventiger jaren op de Academie Vredeman de Vries in Leeuwarden. Ze bekwaamde zich in de loop van de jaren in verschillende technieken. Maaike exposeerde in binnen- en buitenland, onder andere in Zweden. De Scandinavische natuur heeft haar grote liefde. Van grote stille meren tot oneindige bossen en alles wat daarin beweegt.

Heeft u belangstelling voor het werk van Maaike? Haar werk en dat van de andere deelnemende kunstenaars is voor een kleine maandvergoeding te leen bij Kunstuitleen HA-15 Harlingen. U vindt alle kunstwerken op www.kunstuitleenharlingen.nl. Exposities van de Kunstuitleen vindt u in de etalage van Voorstraat 65, waar ook het Kunstwerk van de Maand te bewonderen is, en tijdens openingstijden in gebouw Nieuw Zuid op Prinses Irenestraat 2 in Harlingen.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda