Nieuws

Kunstwerk van de maand

Stichting Kunstuitleen HA-15 kiest iedere maand een ‘Kunstwerk van de Maand’. Nelleke Allersma kiest de houtskooltekening ‘Landschap’ van Lianne Wouters als kunstwerk van de maand mei.

Nelleke: “Te zien is een berglandschap met een besneeuwde top op de achtergrond en vier bomen op de voorgrond. Het licht komt van links en er lijken nevelsluiers voor de berg te zweven. In de verte ligt een dorpje. De struiken op de voorgrond worden ook beschenen door de zon.”
“De mogelijkheden van de houtskool zijn hier goed benut waardoor de tekening erg expressief is. De vier nadrukkelijk aanwezige bomen zijn met ruige streken weergegeven, er wordt gesuggereerd dat er tussen het loof nog wat licht doorschijnt. In de achtergrond rechts lijkt er in de tekening geveegd met een doezelaartje of iets dergelijks waardoor er diepte ontstaat. De struiken op de voorgrond zijn sprookjesachtig opgelicht met kneedgum.
Alles bij elkaar heeft de tekening natuurlijk heel veel sfeer, het lijkt ochtend te zijn? Voor mij  herkenbaar omdat ik zelf een tijdje in de bergen heb gewoond”

Lianne Wouters is een veelzijdig Harlinger kunstenaar. Ze is autodidact en volgde lessen bij verschillende kunstenaars, waaronder Peter van Houten en Meinte Walta.Haar oeuvre omvat naast houtskooltekeningen werken in aquarel, olieverf en gouache. 

De laatste jaren werkt ze vooral driedimensionaal en maakt ze beelden in brons en reliëfs in klei, die ze soms bewerkt met engobe en glazuur.


Belangstelling voor het werk van Lianne? Haar werk en dat van de andere deelnemende kunstenaars is te lenen bij Kunstuitleen HA-15 Harlingen. Neem eens een kijkje bij de exposities van de Kunstuitleen. Die vindt u in de etalage van Voorstraat 65, waar ook het Kunstwerk van de Maand te bewonderen is, of tijdens openingstijden in gebouw Nieuw Zuid op Prinses Irenestraat 2 in Harlingen. Daarnaast staan de kunstwerken vermeld op www.kunstuitleenharlingen.nl, met alle informatie over het lenen van kunstwerken.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda