Nieuws

Kunstwerk van de Maand

Stichting Kunstuitleen HA-15 kiest iedere maand een ‘Kunstwerk van de Maand’. Dickey Salverda, de kunstenaar van de maand maart, kiest als Kunstwerk van de Maand april 2019 het beeld ‘Couple’ van Nelleke Allersma. Het betreft een bronzen beeld, 18 cm hoog, met twee ranke figuren die elkaar bij de handen vasthouden, waarbij de een de andere rondzweeft.

Dickey over haar keuze: “Wat ik zie in het bronzen beeld ‘Couple’ is een echtpaar dat met de rug naar elkaar toe is gekeerd, de armen zijn verstrengeld. ‘De Dans der Liefde’ kan het verbeelden. Naast verbinding heeft een relatie ook ruimte nodig voor persoonlijke ontwikkeling en groei als individu. Waar het hart elkaar raakt kan het ook verstikken en daarom ontroert dit beeld me omdat het vrijheid heeft en daarin is er de aanraking, mooi!”

 

Nelleke Allersma is een veelzijdig kunstenaar. Ze schildert, beeldhouwt, tekent en fotografeert. Geboren in het Groninger land volgde ze opleidingen aan de Academie Minerva in Groningen, de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en de Salzburg Sommerakademie. Haar werk was te bewonderen in tal van exposities in binnen- en buitenland en recentelijk nog in de Rietveld Academie Amsterdam op de alumni-expositie. Nelleke legt zich de laatste jaren vooral toe op beeldhouwen. Liefhebbers zijn welkom in haar atelier te Groningen.

 

Heeft u belangstelling voor het werk van Nelleke? Haar werk en dat van de andere deelnemende kunstenaars is voor een kleine maandvergoeding te lenen bij Kunstuitleen HA-15 Harlingen. Neem eens een kijkje bij de expositie van de Kunstuitleen. Die vindt u in de etalage van Voorstraat 65, waar ook het kunstwerk van de maand te bewonderen is, of tijdens openingstijden in gebouw Nieuw Zuid op Prinses Irenestraat 2 in Harlingen. Daarnaast staan de kunstwerken op www.kunstuitleenharlingen.nl, met alle informatie over het lenen van kunstwerken.

|Doorsturen

BuienradarAgenda