Nieuws

Kunstmaand in Harlingen

‘Kom erbij… met je verhalen’. Dat is de titel van een ‘kunstmaand’ in april, met een kunst- en cultuuraanbod voor iedereen. De kunstmaand wordt georganiseerd door De Skûle Welzijn Harlingen in samenwerking met Akte2, het projectbureau van muziekschool Seewyn.

Van 3 tot en met 26 april kunt u deelnemen aan een aantal workshops die worden gegeven door enthousiaste en gedreven workshopleiders. De workshops zijn niet alleen voor mensen die van kunst, theater of muziek houden, maar vooral voor diegenen die graag willen kennismaken met de verschillende aspecten van kunst en cultuur. Meer informatie en aanmelden bij Alice Smit (06-18422835) of Johanna schaap (j.schaap@harlingen.nl).

 

Aanschuifdiner

Iedereen die meedoet aan de kunstmaand wordt van harte uitgenodigd om aan te schuiven bij het unieke Aanschuifdiner in Nieuw Zuid. Door een groep enthousiaste mensen wordt er een buffet gemaakt. Woensdag 3 april, inloop 17:30, start 18:00 (aanmelden tot 25 maart).

 

Workshop Koesterbox

Wilt u graag kostbare foto’s, kleine voorwerpen van een dierbaar persoon of over uw eigen leven bij elkaar brengen? Tijdens de workshop ‘Koesterbox maken’ kunt u een unieke bewaardoos maken met het uiterlijk van en schilderij. Dat gebeurt onder begeleiding van een ervaren kunstenaar. Dat kan op donderdag 4, 11 en 18 april (en 25 april onder voorbehoud). Eigen bijdrage € 10 (aanmelden tot 28 maart).

 

Workshop Graffiti

Samen met ouderen en jongeren een graffiti-kunstwerk maken. Onder begeleiding van de buurtsportcoach en een aantal jongeren gaan de deelnemers graffiti spuiten op houten platen. De kunstwerken krijgen een mooie plek in mfc Het Vierkant. Vrijdag 12 april van 14:30 tot 16:30 uur (aanmelden tot 5 april).

 

Workshop fotografie met smartphone

Mooie foto’s maken met een mobiele telefoon, en welke mogelijkheden heeft die telefoon voor een leuk kiekje? In deze workshop aandacht voor het gebruik van lichtinval, verschillende technieken en de instellingen van de camera op de telefoon. Woensdag 17 april van 19.00 tot 21.00 uur (aanmelden tot 10 april).

 

Workshop genealogie

Nieuwsgierig naar uw eigen stamboom? Of wilt u meer te weten komen over uw eigen geschiedenis? Dat kan met de workshop genealogie. Deze workshop wordt gegeven door Anneke Westerhuis op maandag 8 en 15 april van 19.00 tot 21.30 uur (aanmelden tot maandag 1 april).

 

Afsluiting kunstmaand

Deelgenomen aan één van de workshops? Of nieuwsgierig naar wat anderen hebben gedaan? Kom dan gezellig naar de afsluiting van de kunstmaand. Er is koffie/thee en wat lekkers. Vrijdag 26 april van 15.00 tot 16:30 uur.

|Doorsturen