Nieuws

Kosten nieuw dak met bespaartips

Een nieuw dak leggen is een hele ingreep. Wat kost een nieuw dak? Lees hier de kosten van een nieuw dak en enkele bespaartips.

Een nieuw dak leggen is een hele ingreep waar je niet zomaar aan begint. Het is dus goed om te kijken naar de kosten van een nieuw dak. Lees verder voor de gemiddelde kosten van een nieuw dak en enkele bespaartips.

Wat kost een nieuw dak?

De kosten van het nieuwe dak hangen van allerlei factoren af. Is het een plat dak of een schuin dak met dakpannen of riet? Natuurlijk speelt de grootte van je dak ook mee. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde kosten van een nieuw dak per m2.

Type nieuw dak

Nieuw dak kosten per m2

Dakpannen

40 - 75 euro

Plat dak

75 - 100 euro

Rieten dak

80 - 100 euro

Dakbeschot

90 - 150 euro

Dakisolatie

40 - 60 euro

 

Kosten nieuw dak met dakpannen

Je hebt betonnen en keramische dakpannen. Het materiaal heeft invloed op de kosten van het nieuwe dak. Een nieuw dak met betonnen dakpannen kost je ongeveer 2.500 euro. Keramische dakpannen zijn duurder, maar gaan wel langer mee. Een nieuw dak kost je dan ongeveer 4.600 euro.

Kosten nieuw dak met plat dak

Voor een plat dak heb je ook keuze uit verschillende materialen: bitumen en EPDM. De kosten van een nieuw dak met bitumen dakbedekking liggen lager, ongeveer 2.300 euro. EPDM kost ongeveer 3.300 euro, maar het is een duurzamer materiaal.

Overige kosten nieuw dak

Een nieuw dak heeft meer nodig dan alleen dakbedekking, zoals het dakbeschot, dakgoten en dakisolatie. Bovendien kun je nog extraatjes toevoegen die de prijs omhoog krikken, zoals zonnepanelen, een dakraam of een dakkapel.

Bespaartips kosten nieuw dak

De kosten voor een nieuw dak zijn hoog genoeg. Manieren om te besparen zijn daarom altijd welkom en wij geven je er drie:

1. Nieuw dak met de buren

Wellicht willen je buren ook een nieuw dak? Je kan dan meer afdingen op de prijs, omdat de aannemer bespaart op vervoerskosten. Bovendien krijg je vaak hogere kortingen als er meer materiaal nodig is.

2. Subsidie voor nieuw dak

Bij sommige gemeentes is het mogelijk subsidie aan te vragen voor het nieuwe dak, vooral als je het nieuwe dak laat isoleren en zonnepanelen aanlegt. Alleen subsidie zal niet genoeg zijn om de totale kosten van het nieuwe dak te dekken, maar toch scheelt dit in de kosten.

3. Bestel extra dakpannen

Terwijl het nieuw dak wordt gelegd kan het voorkomen dat een paar dakpannen kapot gaan. Het is daarom handig meer dakpannen te bestellen dan nodig, zodat je er nog wat achter de hand hebt.

Financieren kosten nieuw dak

Nu je de kosten van het nieuwe dak weet, is het tijd om na te denken over hoe je die gaat financieren. Je hebt drie opties: sparen, je hypotheek verhogen of een lening afsluiten.

Sparen is het meest verstandig, omdat je niemand terug hoeft te betalen. Het duurt echter lang en niet iedereen heeft hiervoor de middelen.

Je hypotheek verhogen kan alleen als de woningwaarde hoger is dan je hypotheek. Mocht dit wel zo zijn, is het interessant om te kijken of je de hypotheek over kunt sluiten naar eentje met een voordeligere rente.

De laatste optie is een lening. De rente hiervan liggen iets hoger dan bij een hypotheek. Toch is er een manier om de lening goedkoop te houden, namelijk door Geld lenen vergelijken. We raden hiervoor de vergelijkingssite Geld.nl aan. Je vergelijkt daar het grootste aanbod leningen, dus vind je er altijd wel een die bij je leendoel past. Bovendien geven ze je allerlei advies om je lening voordelig te houden.

|Doorsturen

leningaanbieding nu van toepassing?

2019-01-10 23:41:47

Bent u op zoek naar financiële vrijheid? heb je schulden, heb je een lening nodig om een nieuw bedrijf te starten? of je stort financieel in, heb je een lening nodig om een auto of een huis te kopen? Weigert u voor altijd financiën van uw bank? Wilt u uw financiële situatie verbeteren? Heb je een lening nodig waar je rekeningen op vooruit gaan? Zoek niet meer, we verwelkomen u voor een gelegenheid om alle soorten leningen die u krijgt tegen een zeer betaalbare rente van 3% behoefte aan meer informatie, neem nu contact met ons op via e-mail: socialfundltd@gmail.com

Buienradar



Agenda