Voetbal

Koningsspelen openbare basisscholen

De drie openbare basisscholen in de gemeente Harlingen, ’t Wad, het Noorderlicht en Middelstein, organiseren ook dit jaar weer gezamenlijk de koningsspelen, op vrijdag 20 april.

Tijdens de koningsspelen is er in de Waddenhal voor de groepen 5 t/m 8 van alle openbare basisscholen een sportkennismakingsevenement. Om 9.00 uur een gezamenlijke aftrap en vervolgens worden de leerlingen verdeeld over vier hallen. In elke hal is een thema en daaraan zijn sporten gekoppeld van voornamelijk plaatselijke verenigingen.

 

De leerlingen hebben per hal veertig minuten de tijd om te ontdekken welke verenigingen er zijn en welke sporten zij aanbieden. Na veertig minuten draaien de leerlingen door naar een volgende hal. Aan het einde van de ochtend hebben de leerlingen kennis kunnen maken met zestien (nieuwe) sporten.

 

De kinderen kunnen eten en drinken halen bij tafels verzorgd door de ouderverenigingen van de drie scholen. Hierbij is er aandacht voor gezond eten en drinken. Naast fruitwater en fruit kunnen leerlingen ook brood met beleg krijgen. Om 12.00 uur gaan de leerlingen richting huis of school. Ouders zijn van harte welkom om vanaf de tribunes een kijkje te komen nemen.

 

De kinderen van de groepen 1 t/m 4 van ’t Wad en hun leeftijdgenoten van Middelstein starten om 8:45 uur met een pittige warming-up op het plein van ’t Wad. De groepen 1 t/m 4 van het Noorderlicht beginnen om 8.30 uur op het Noorderlicht. Vervolgens gaan zij in circuitvorm aan de slag met een aantal sportieve activiteiten. Samenwerking en plezier zijn de centrale thema’s. Ook hier wordt gezorgd voor gezonde hapjes en drankjes. Ouders die een kijkje willen komen nemen, zijn van harte welkom.

|Doorsturen