Nieuws

Koningsspelen openbaar onderwijs Harlingen

Op 20 april werden landelijk de Koningsspelen georganiseerd, ook bij de drie openbare kindcentra het Noorderlicht, ’t Wad en Middelstein. Net als vorig jaar hebben deze kindcentra de krachten gebundeld en de organisatie gezamenlijk voor hun rekening genomen, om ruim 550 leerlingen een prachtige dag te bezorgen. De groepen 1 tot en met 4 van het Noorderlicht bleven op hun eigen kindcentrum. De jongste groepen van Middelstein gingen op bezoek bij hun groepsgenoten op ’t Wad.

Het weer werkte erg goed mee. Om kwart voor negen begonnen de groepen 1 tot en met 4 op het Noorderlicht met de gezamenlijke openingsdans van Fit La La. Op ’t Wad verzorgde juf Lian een vrolijke warming-up die werd ingezet met het ‘Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent’ van  André van Duin of was het nu juf Ank? Al snel werd de polonaise ingezet en meteen werd duidelijk dat het niet alleen een sportieve dag zou worden, maar ook een feestje. Toen de bus van Middelstein arriveerde, werd het startsignaal gegeven en gingen alle groepen van start.

De leerlingen werden in groepjes verdeeld. Ouders hielden hun bordjes omhoog en vervolgens konden de groepjes langs de spelletjes, zoals het parachutespel, zandzakjes gooien en het springkussen. De spelletjes werden begeleid door CIOS-studenten.

De ouders van de ouderverenigingen bereidden ondertussen de ontbijtpakketten. Er werden heerlijke boterhammen gemaakt en het fruit, aangeboden door Smeding Groenten en Fruit, werd gesneden.

 

In de Waddenhal waren alle groepen 5 tot en met 8. Ook daar waren de groepen gezamenlijk begonnen. Vervolgens werden de leerlingen per groep bij elkaar gezet, maar de kinderen mochten uiteindelijk zelf kiezen welke activiteit ze wilden doen. Dat vonden ze uiteraard prachtig.  De Waddenhal was verdeeld in vier kleinere zalen. Sport and Music, Marshal Arts, Fun Park en Outdoor waren de thema’s. Sporten als kickboksen, freerunning, basketbal, jiu jitsu en bootcamp konden worden beoefend.

In elke ruimte was er eten en drinken. Ook hier waren de ouders van de drie ouderverenigingen druk met smeren en snijden en de kinderen vooral met eten en sporten. Al die kant en klare stukken gesneden fruit en gesmeerde boterhammen hapten lekker weg.

Op alle drie de locaties was de sfeer goed en gezellig. Het waren geslaagde Koningsspelen, waarin de intensieve en positieve samenwerking tussen drie openbare kindcentra de gehele dag zichtbaar was.

 

|Doorsturen