Nieuws

Klein Amsterdam in Friesland

Leeuwarden is de Friese hoofdstad en stond in 2019 bekend als Culturele hoofdstad van Europa. Maar Leeuwarden wordt ook wel Klein Amsterdam genoemd. Waarom? Dat leggen we je uit. Je kunt in de hoofdstad heerlijk shoppen, er zijn genoeg bruine cafeetjes te vinden en er zijn grachten te vinden (De Kelders). De Kelders is een deel van de historische binnenstad in het centrum van Leeuwarden. De naam komt van de aanwezige werfkelders langs de gracht die vroeger gebruikt werden om goederen af te leveren. Tegenwoordig zijn hier leuke horeca gelegenheden te vinden! Kortom, net Amsterdam, maar dan vele malen rustiger.

Leeuwarden ontdekken

Leeuwarden is ideaal om een bezoekje te brengen als je in een leuk vakantiehuisje in Friesland zit. De dag begin je natuurlijk met een echt Fries lekkernij bij de koffie, oranjekoek. Na een lekkere kopje koffie met taart vervolg e de weg naar de Blokhuispoort. De Blokhuispoort ligt aan de rand van het centrum en is goed te voet te bereiken. Deze oude gevangenis is omgetoverd tot hippe winkeltjes en boetiekjes. Vanuit hier is het een klein stukje naar het stadspark, de Prinsentuin, het Vondelpark van Leeuwarden. Achter het stadspark bevindt zich de Toren van Pisa, maar heet het net wat anders. Tevens is deze toren nog schever ook! De toren heet de Oldehove en tevens het plein waar het zich aan bevindt. Hier worden jaarlijks leuke festivals georganiseerd.

Vanaf de Oldehove slenter je langzaam door de Kleine Kerkstraat, verkozen tot leukste winkelstraat van Nederland (2x!). Vervolgens volg je je weg verder in het moderne centrum waar je heerlijk genieten kunt van alle grote winkelketens en moderne horeca.

Ook leuk om te doen in Leeuwarden

Als je toch in de buurt bent van Leeuwarden zijn dit ook leuke TDD’s (Things to Do). Lees vooral verder en laat je inspireren!

1.       Fries Natuurmuseum.

2.       Het Fries museum. Alle geschiedenis die te maken heeft met Friesland, vind je in het Fries Museum op het Zaailand. Zeker niet te missen als je in het centrum bent. Vind hier alles over een van de beroemdste vrouwelijke spion, Mata Hari, het zwaard van Grutte Pier (en het verhaal hierachter natuurlijk), maar ook het Fries Verzetsmuseum bevindt zich in het zelfde gebouw.  

3.       Tentoonstellingen Prinsentuin.

4.       Privé tour door de stad; ontdek de pareltjes van Leeuwarden samen met een privégids. Hij laat je alle prachtige plekjes zien van de stad en kan je veel over vroeger vertellen. De stad heeft een rijke historie.

5.       Lekker eten bij het Post Plaza hotel, een rijksmonument uit 1903. Het vroegere postkantoor is omgebouwd tot hotel en grand café. Een prachtig gebouw waar je heerlijk kunt dineren, maar ook overnachten. Meer overnachtingsmogelijkheden in Friesland? Kijk eens op heerlijkehuisjes.nl

|Doorsturen

BuienradarAgenda