Nieuws

Klas 3A2 naar partnerschool Gymnasium Arnoldinum

Vorige week brachten 28 leerlingen van Vestdijk een vierdaags bezoek aan hun uitwisselingspartners van het Gymnasium Arnoldinum. De leerlingen verbleven in het gezin van hun uitwisselingspartner, waar ze prima verzorgd werden.

Het Gymnasium Arnoldinum in Steinfurt/Horstmar ligt op ongeveer een half uur van Münster en Enschede. Op het Arnoldinum wordt Nederlands aangeboden en de Duitse leerlingen die zich inschrijven voor de uitwisseling hebben als doel nog beter Nederlands leren. Uiteindelijk zullen ze er examen in moeten doen.
De samenwerking met Vestdijk bestaat zes jaar. Vorige week werden er verschillende lessen gevolgd, wat de Harlinger leerlingen heel leerzaam vonden. Er werd geconstateerd dat de rsg op het gebied van ICT erg ver is.

Er werd een bezoek gebracht aan de mooie stad Münster met haar leuke kerstmarkten. De leerlingen vonden dit onderdeel van de uitwisseling erg leuk en interessant. Ook stond er een uitgebreide rondleiding door het Signal Iduna Park (voetbalstadion) in Dortmund op het programma. Helemaal top was natuurlijk dat de voetbalclub Borussia momenteel op 1 staat in de Bundesliga.

Dezelfde dag werd er een bezoek gebracht aan Centro in Oberhausen. Het is met 119.000 vierkante meter winkeloppervlakte een van de grootste winkelcentra van Duitsland en Europa. Verder een bezoek aan Gasometer in Oberhausen, waar de leerlingen een interessante tentoonstelling bezocht hebben; ‘Der Berg ruft’ over landschappen. Mooie uitvergrote foto’s over het micro-leven op aarde. De Gasometer is een bijzonder gebouw en het uitzicht vanaf het dak op meer dan 110 meter over het Ruhrgebied is groots.
Het werd een onvergetelijke ervaring voor alle leerlingen. In mei zullen de Duitse leerlingen een vierdaags bezoek brengen aan rsg Simon Vestdijk.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda