Nieuws

Klaas en Ida Hesling- Schuitmaker 65 jaar getrouwd

Klaas Hesling en Ida Schuitmaker stapten op 29 augustus 1957 in het huwelijksbootje in Harlingen. Klaas is in 1935 geboren in Harlingen en Ida is in 1936 geboren in Franeker. Maandag 29 augustus hebben ze hun huwelijksdag in huiselijke kring gevierd en burgemeester Ina Sjerps heeft het echtpaar een bezoek gebracht.

(Foto: Ubbo Posthuma)

Klaas en Ida hebben elkaar leren kennen met schaatsenrijden; Ida was toen 17 jaar en Klaas 18 jaar oud. Na een paar jaar verkering zijn ze eerst in Plan Zuid gaan wonen, boven in een duplexwoning in de Wilhelminastraat, waar hun oudste dochter werd geboren. Daarna kwamen ze in de Willem Lodewijkstraat in een bovenflat waar hun andere twee dochters zijn geboren. Later verhuisde het gezin naar een eengezinswoning in het Oosterpark.

Klaas heeft zijn werkzame leven altijd in de bouw gewerkt. Eerst bij bouwbedrijf De Groot en daarna tot zijn vut bij Oosterhof Holman weg en waterbouw. Ida heeft voordat ze trouwden in het Sint Jozef Ziekenhuis gewerkt en in het Hofke. Na hun trouwen heeft Ida eerst voor het gezin gezorgd en toen de jongste dochter wat groter werd heeft ze veel schoonmaakwerkzaamheden gedaan.

Na hun werkzame leven hebben ze tot op hoge leeftijd vrijwilligerswerk gedaan in zorgcentrum de Spiker tot hun gezondheid dit niet meer toeliet.

Ze hebben samen genoten van vakanties naar Canada, Luxemburg, Duitsland en het vele kamperen in Nederland met hun caravan en later in een vakantiehuisje. Klaas en Ina genieten nu van de vele aanloop die ze hebben. Van hun kinderen, vier kleinkinderen en hun vier achterkleinkinderen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda