Nieuws

Kinderprogramma tijdens Literair Festival Harlingen

Zaterdag 25 juni staan Bibliotheek Harlingen, Museum het Hannemahuis en Boekhandel van der Velde de hele dag in het teken van Vestdijk. ’s Ochtends is er een kinderprogramma, ’s middags de uitreiking van de Anton Wachterprijs en vanaf 16.00 uur begint het Literair Festival Harlingen.

Van 10.00 tot 12.00 uur is het kinderprogramma. Kinderen kunnen in Bibliotheek Harlingen aan de slag met bibberbotjes: leuke kleine robotjes die ze helemaal zelf kunnen maken. Dat doen ze met gekleurd ijzerdraad (chenille), tiewrap, tape en koperdraad. Het staat allemaal klaar in de bibliotheek. Ze knutselen een leuk beestje en die maken ze vast aan een klein motortje. En dan kunnen ze de bibberbotjes testen: bewegen ze? En gaan ze de goede kant op?

In de Boekhandel Van der Velde zit van 10.00 tot 12.00 uur beeldend kunstenaar Astrid van Straaten klaar met papier en krijt. Kinderen kunnen kriskras door de bibliotheek, boekhandel en museum op zoek naar inspiratie en samen met Astrid een mooi kunstwerkje maken. Het ochtendprogramma voor kinderen is gratis en duurt van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Rond 13.00 uur worden de eerste genodigden voor de uitreiking van de Anton Wachterprijs verwacht. Simone Atangana Bekono neemt de prijs voor het beste literaire prozadebuut in ontvangst. Ze krijgt de prijs voor haar roman Confrontaties. De jury was verrast én geraakt door de verbeeldingskracht van de schrijfster die het verhaal vertelt van een meisje die op een dag besluit terug te slaan. De knappe compositie en uitgekiende vertelstijl die zowel direct is als suggestief, maken van Confrontaties ‘een daverende roman met details die je bijblijven’.

Na deze feestelijke prijsuitreiking begint om 16.00 uur het Literair Festival Harlingen. Op het buitenpodium staat onder andere Nelleke Noordervliet. Deze grande dame uit de Nederlandse literatuur, die onlangs nog een Gouden Ganzenveer won, biedt een kijkje in de keuken van haar schrijverschap. Na haar stapt Joost Oomen het podium op, dichter, schrijver, drummer, performer en volgens de Volkskrant het literaire talent van 2021. Ook auteur (Boven is het stil en De omweg) en columnist (voor o.a. Trouw) Gerbrand Bakker komt naar Harlingen. Net als Michel Krielaars (jarenlang Rusland-correspondent en nu chef boeken van NRC Handelsblad). Verspreid over drie podia zijn zowel grote namen uit de Nederlandse literatuur, maar ook lokale dichters, schrijvers en muzikanten te zien en te horen. De kaarten voor het festival kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Van der Velde in Harlingen en op ontdekdebieb.nl/literairfestival.

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda