Nieuws

Kinderopvang Friesland (SKF) geeft ook wethouder onjuiste informatie

HARLINGEN – Stichting Kinderopvang Friesland (SKF) heeft niet alleen ouders van onjuiste informatie voorzien, maar ook wethouder Hein Kuiken (PvdA). Dat bleek afgelopen woensdag in de raadszaal.

Jacqueline Huizenga (PvdA) vroeg Kuiken naar een brief die SKF onlangs naar ouders stuurde, die voor “onrust en verwarring” zorgde. In de misleidende brief (de HC schreef er vorige week over) meldde SKF dat de kinderopvang van ikc’s Het Noorderlicht en ’t Wad gaat verhuizen. Maar dat is niet het geval: Kinderwoud Kinderopvang gaat de opvang op beide ikc’s verzorgen en SKF wil elders een nieuwe opvang beginnen. Daarnaast gaf de directeur van SKF onjuiste informatie over plannen en werkwijze van de Harlinger scholen.

Wethouder Hein Kuiken betreurt de gang van zaken, omdat SKF hiermee afbreuk doet aan de visie van de gemeente. “Echt storend vind ik dat SKF mij vorige week in een gesprek heeft meegedeeld dat ze zich niet zouden bemoeien met vve (voorschoolse en vroegschoolse educatie, red.). Maar dat wil SKF wel gaan doen, en dat heb ik ook in de krant gelezen. Ik constateer dat ze ook mij niet volledig hebben geïnformeerd.” Volgens Kuiken kan de gemeente niks tegen concurrentie van SKF doen, maar staat de gemeente met 1-0 voor vanwege de aanpak van de integrale kindcentra. “Die kracht moeten wij optimaal neerzetten, zodat je ouders verleidt hun kinderen naar een ikc te brengen.”

|Doorsturen