Nieuws

Kinderkoor Watoto weer naar Harlingen

Het Watoto kinderkoor uit Oeganda geeft op dinsdag 2 juli weer een optreden in Harlingen; vanaf 19.00 in de Midlumerlaankerk. De toegang is gratis.

 

Het kinderkoor bestaat uit achttien (wees)kinderen en hun begeleiders. Ze zingen hoofdzakelijk in het Engels, met Afrikaanse ritmes en dans. Deze kinderen zijn het geluid van hoop voor (wees)kinderen. Al 96 verschillende Watoto-koren reisden de wereld over. Ze zongen in theaters en kerken, in het Witte Huis en in Buckingham Palace. Het concert heeft dit jaar het thema ‘We Will Go’.

Oeganda is jarenlang geteisterd door oorlog, ziekte en armoede. Hierdoor zijn er veel kwetsbare (wees)kinderen in het land. Watoto vangt deze kinderen op in kinderdorpen. Ze krijgen onderwijs, voeding en medische hulp. In elk huis woont een weduwe met acht kinderen. Een weduwe krijgt een gezin om voor te zorgen. De kinderen hebben in haar een liefdevolle moeder, een gezin en een toekomst. Dankzij stichting Watoto hebben ze de kans om sterke mannen en vrouwen te worden die hun Oeganda weer opbouwen. Meer informatie over Watoto: www.watoto.com.

|Doorsturen