Nieuws

Kimswerd Delight loepzuiver in De Haven

Het koor Kimswerd Delight kwam afgelopen zaterdag op uitnodiging van SWSH (Stichting Welzijn Senioren Harlingen) naar kerk De Haven voor een concert. Voorzitter Willie Wegman van SWSH opende de middag en heette iedereen van harte welkom, in het bijzonder het koor onder leiding van Anna Bonnema.

Door Ubbo Posthuma

Het op deze middag achttien zangers tellende koor Kimswerd Delight. (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Kimswerd Delight begon haar programma met ‘Sun and Moon’ uit de musical Miss Saigon. De zuiverheid bij dit nummer viel al direct op. Blijkbaar had men geen hinder van plankenkoorts. De aankondigingen van de nummers waren achter in de kerk niet te verstaan. Daarom werden deze later zonder microfoon en met enige stemverheffing gedaan, wat veel beter was.

 

Het koor beschikt over een breed repertoire van verschillende bekende nummers die op deze middag ten gehore werden gebracht. Onder andere ‘That’s what friends are for’ (Dionne Warwick), ‘Wonderfull tonight’ van Eric Clapton, orthodox kerklied ‘Tibie Palom’, ‘Hush no more’ van Purcell uit de opera the Fair Queen en ‘SOS’, een bekend ABBA nummer; een primeur voor Kimswerd Delight.

 

Tijdens de pauze was er (gratis) koffie of thee en een heerlijk koekje. Na de pauze nummers als ‘Heyr, himna smidur’, een IJslands kerklied en ‘Something inside so strong’, het strijdlied over apartheid van Labie Siffre, door velen gebruikt en gecoverd. Als laatste ‘Andrew Lloyd Webber in concert’; een aaneenschakeling van allerlei bekende hits uit diverse musicals.

 

Kimswerd Delight beschikt over goede zangers en zangeressen. Met name de sopranen waren loepzuiver. De herengroep telt vier zangers; uitbreiding zou het koor beslist ten goede komen. Dat neemt niet weg dat de koorleden een uitstekende uitvoering hebben gegeven, mede door de enthousiaste inbreng van Anna Bonnema. Uiteraard ontkwamen zij niet aan een toegift: ‘Ev’ry time we say goodbye’ van Cole Porter, bekend ook door Ella Fitzgerald.

 

Inmiddels stond de klok op 16.30 uur toen voorzitter Willie Wegman het woord nam en het koor liet weten bijzonder genoten te hebben van deze muzikale middag. Als dank ontving Anna Bonnema een fraai boeket bloemen en een doos chocolade, met de uitdrukkelijke wens deze lekkernij aan de koorleden uit te reiken.

|Doorsturen