Nieuws

Kickboksen bij sportschool Jiu Jitsu Kenmei

Vanaf maart kun je bij sportschool Jiu Jitsu Kenmei in Harlingen ook terecht voor kickboksen. “Ik denk dat het ook voor dames een heel mooie sport is om weerbaar te worden en het is wat laagdrempeliger dan Jiu Jitsu”, zegt sportschooleigenaar Johan Douma. “We richten ons niet op de echte wedstrijdvechters en ik denk dat we hiermee een mooie toevoeging aan het Harlinger sportaanbod hebben.”

Kickbokstrainer Adnan Jasarevic verzorgt vanaf maart de trainingen bij Jiu Jitsu Kenmei (foto: Jiu Jitsu Kenmei).

Kickboksen is een vechtsport waarbij je vooral je armen en benen gebruikt voor het maken van stoten en trappen. De sport kent zijn oorsprong in Japan en de Verenigde Staten en werd daar populair in het begin van de jaren 70. Bij kickboksen worden de stoten van het boksen gecombineerd met de trappen uit sporten zoals Karate en Taekwondo. En zoals bij alle vechtsporten is discipline en respect voor elkaar erg belangrijk bij het kickboksen.

De trainingen zullen worden gegeven door Adnan Jasarevic (32) van A-Coaching uit Leeuwarden. Adnan is al ruim 11 jaar bezig met kickboksen waarvan hij inmiddels 8 jaar lesgeeft op alle niveaus, van recreanten tot gevorderden en ervaren wedstrijdvechters. Het belangrijkste is dat iedereen plezier heeft in het kickboksen, maar ook dat men de techniek op de juiste manier leert beheersen en toepassen.

Behalve een vechtsport is kickboksen ook een intensieve workout voor het hele lichaam en werk je aan je coördinatievermogen, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en je houding. Een ideale combinatie van effectieve zelfverdediging en mentale- en fysieke ontwikkeling.

De kickbokstrainingen bij Jiu Jitsu Kenmei bestaan uit techniek- en padstrainingen. Sparren is een onderdeel van de training, maar zonder wedstrijdelement. De trainingen van Adnan zijn geschikt voor dames en heren van 15 jaar en ouder en worden gegeven op dinsdagavond van 20.30 tot 21.30 uur in de dojo van de Waddenhal in Harlingen. Daarnaast kan men op woensdag nog deelnemen aan de vrije trainingen van 20.00 tot 21.00 uur. De eerste training is op dinsdag 7 maart a.s.

Je kunt je uiteraard aanmelden voor een gratis proefles op dinsdagavond. Neem dan contact op met Johan Douma via 06-51078447 of stuur een e-mail naar info@jiujitsu-kenmei.nl. Ook als je interesse hebt in het overige sportaanbod van Jiu Jitsu Kenmei kun je hier terecht. Natuurlijk kun je ook eerst een kijkje nemen op www.jiujitsu-kenmei.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda